Enrico Macias celebreaza 50 de ani de cariera in Romania!

Enrico Macias revine anul acesta in Romania pentru a celebra implinirea a 50 de ani de cariera printr-un concert extraordinar ce va avea loc pe scena Salii Palatului pe 9 martie 2012 de la ora 20.00!

Cum marele artist a mai vizitat tara noastra, unde a fost primit cu caldura si adoratie de mii de fani, anul acesta a hotarat sa includa si Romania in cadrul turneului sau de celebrare.

In cele cinci decenii de cariera, Enrico Macias a incantat si bucurat milioane de oameni. Melodiile de pe discurile sale au depasit bariera timpului, iar fanii de orice varsta le-au cumparat si ascultat, traind la fel de intens mesajele transmise de artist, poate chiar mai puternic ca in ziua lansarii lor.

Gaston Ghrenassia, cunoscut lumii intregi ca Enrico Macias, s-a nascut intr-o familie de evrei muzicieni pe data de 11 decembrie 1938 in orasul Constantine din Algeria Franceza, unde a trait pana in 1961, cand in timpul razboiului de independenta tatal sau a fost asasinat. Si-a inceput cariera ca profesor, dar nu a abandonat niciodata pasiunea sa descoperita in copilarie: chitara. Se muta in Paris, locul in care incepe sa se contureze cariera sa muzicala.

Primul sau album ’’Adieu mon pays’’ il inregistreaza in 1962, iar aparitia sa in acelasi an la televiziune franceza il transforma intr-un star. Se bucura de un imens succes in multe din tarile europene, iar in 1968 isi face debutul in America unde spectacolul din celebra sala ’’Carnegie Hall’’ este sold out.

Admiratia intregului mapamond o castiga interpretandu-si melodiile in multe limbi: franceza, greaca, italiana, turca, spaniola, engleza, ebraica, dar si in multe dialecte. A obtinut admiratia oamenilor de toate continentele, insa mai putin admiratia poporului sau. Din pacate dorinta sa de a se intoarce si concerta in tara natala Algeria, nu i s-a indeplinit. Incercarea sa de a concerta in cadrul unui turneu in Algeria in 2000 a stranit multe controverse. Dupa anularea acestui turneu, Enrico Macias a scris o carte ’’Mon Algerie’’, promovata ca ’’un adevarat cantec de dragoste dintre un barbat si pamantul sau natal’’.

Din dorinta de a-si revedea tara natala, Enrico Macias incearca in 2007 sa il insoteasca pe presedintele francez Nicolas Sarkozy intr-o vizita oficiala in Algeria, dar din pacate se loveste din nou de opunerea vehementa a multor organizatii, dar si a primului-ministru algerian, din cauza suportului acordat si declarat de catre artist Israelului.

Pentru concertul din 9 martie, Enrico Macias a pregatit multe surprize placute fanilor din Romania si promite un show incendiar, cu multe melodii ce nu s-au regasit in playlistul concertului de anul trecut dar si melodii precum „La Femme De Mon Ami” sau „Zingarella”.

Preturile biletelor sunt urmatoarele:
– 300 lei (categoria VIP)
– 250 lei (categoria 1)
– 200 lei (categoria 2)
– 150 lei (categoria 3)
– 100 lei (categoria 4)
– 50 lei (categoria 5)

Pentru cei ce isi doresc sa il asculte live pe Enrico Macias, biletele sunt disponibile din 12 ianuarie si pot fi achizitionate de la Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, Magazinele Diverta, Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor, Statia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc sa comande biletele online, o pot face de pe BILETOO.ro, BILET.ro, BLT.ro, MyTicket.ro.

~~Concertul „ENRICO MACIAS” va avea loc pe 9 Martie 2012 la Sala Palatului din Bucuresti si este un eveniment organizat de Project Events.~~