Email marketing: ghidul incepatorului

Traim intr-o continua schimbare, ceea ce inseamna ca si tehnicile de promovare se schimba. In timp ce unele dispar, altele isi fac aparitia pe piata, iar altele se perfectioneaza.
Cand vorbim despre perfectionare si evolutie, putem include aici si email marketing, un serviciu de promovare despre care poate ati auzit, insa nu stiati clar cu ce se ocupa.
Ei bine, este un serviciu de transmitere a unor emailuri care au un public tinta, cu un anumit mesaj. Poate veni din partea unei companii de telefonie mobila, din partea unui operator de turism, a unei companii aeriene, din industria mass-media, etc.. Aria de acoperire a unui serviciu de promovare prin intermediul email marketing este una destul de mare.

smart email marketing

Mesajele se transmit intr-un anumit interval orar.

Emailurile sunt special concepute, atat cat sa nu fie plictisitoare si sa il atraga pe cel caruia ii sunt adresate. In aceasta industrie, o foarte mare importanta o are titlul, trebuie sa fie unul foarte atractiv si foarte bine scris, astfel incat sa il atraga pe cel care a primit mesajul prin intermediul postei electronice si sa il faca sa il citeasca. Pentru ca scopul acestor mesaje este sa fie nu numai primite, ci si citite, pentru ca numai astfel se poate transmite un mesaj.Firmele specializate in email marketing sunt cele care stiu cel mai bine sa contruiasca un newsletter, dar si care sunt cele mai potrivite momente ale zilei pentru a trimite emailul. Pentru ca si acest lucru este important, in afara de mesaj, si ora la care este trimis mailul.

Eficienta la bani marunti

Campaniile de email marketing sunt unele nu foarte costisitoare, iar rezultatele sunt dintre cele mai bune, tinand cont de faptul ca din ce in ce mai multe persoane folosesc emailul. Un avantaj este dat si de faptul ca adresele de email pot fi accesate foarte usor de pe telefonul mobil, ceea ce inseamna ca mailul poate fi citit de oriunde, din orice colt al lumii exista internet. Aceste mesaje pot fi trimise in orice parte a lumii, nu exista o conditionare in acest sens, ceea ce face ca aceasta metoda sa fie excelenta.