Eficienta energetica: de ce sunt ignorati banii gratuiti?

Utilizarea eficienta a energiei, numita si eficienta energetica, reprezinta insumarea eforturilor pentru a reduce factura energetica necesara in producerea unor bunuri sau servicii. Eficienta energetica poate fi aplicata cu succes atat pentru consumatorii industriali cat si pentru consumatorii rezidentiali. Lunar, beneficiarii solutiilor propuse de firmele specializate, economisesc zeci de mii de euro prin utilizatea eficienta a energiei. De ce sunt ignorati banii gratuiti?

Marii consumatori de energie sunt reticenti la investitii in eficienta energetica, cu toate ca Uniunea Europeana face eforturi notabile pentru a promova acest procedeu atat in sectorul public cat si in sectorul privat, cu scopul final de a economisi procente importante din consumul de energie cat si pentru a proteja mediul inconjurator. Exista mai multe solutii care ar putea schimba radical si pozitiv, aceasta atitudine ezitanta a consumatorilor: responsabilitatea implementarii la cheie a proiectului, costurile accesibile, legislatia in vigoare dar si schimbarile climatice. De asemenea, autoritatile incurajeaza consumul responsabil de energie si sustin eficienta energetica.

SERVELECT, compania ce ofera servicii energetice de tip ESCO (Energy Services Company), recomanda consumatorilor de servicii energetice sa opteze pentru utilizarea eficienta a energiei datorita numeroaselor beneficii asociate. “O companie specializata in servicii energetice de tip ESCO este cea mai sigura solutie pentru un consumator industrial care doreste sa-si reduca din cheltuielile cu energia electrica si termica. In primul rand, gestioneaza implementarea proiectului la cheie, garanteaza performantele proiectului, se respecta bugetul stabilit, se ofera variante flexibile de finantare cu plata din economia de energie si se urmeaza toate normele de protectie ale mediului inconjurator. Este o situatie de tip win – win.” declara Claudiu BOCA, manager SERVELECT. “Avand aceste solutii la indemana, toate companiile mari ar trebui sa-si faca masuratori in punctele cheie ale sistemului, respectiv sa isi auditeze consumul energetic pentru a facilita estimarea potentialului de reducere a consumului.” adauga managerul SERVELECT. Astfel, se recomanda companiilor mari sa beneficieze de avantajele utilizarii eficiente a energiei, sa nu mai tolereze facturile mari si sa-si exploateze la maxim prioritatile. De asemenea, ar trebui crescute investitiile in promovarea acestor servicii, pentru o informare mai corecta si mai adecvata a tuturor companiilor.

Compania SERVELECT a fost desemnata ca fiind “Cel mai bun furnizor european de servicii energetice”, distinctie primita din partea Initiativei Europene pentru Servicii Energetice (organism al Uniunii Europene), pentru activitatea companiei in anul 2010. Premiul atesta pozitia de lider a companiei SERVELECT in segmentul serviciilor de eficienta energetica si a fost acordat in cadrul unei festivitati de premiere desfasurata la Brussels, in septembrie 2011. “ Aceasta distinctie ne onoreaza, fiind rasplata muncii bine facute de catre angajatii SERVELECT, dar mai ales a rezultatelor obtinute la Clientii nostri, la Dumneavoastra.” concluzioneaza Claudiu BOCA, manager.

SERVELECT ofera servicii energetice de tip ESCO. Mai mult, ofera finantare si implementeaza proiecte de eficienta energetica la cheie pe intreg teritoriul Romaniei. Infiintata in anul 2005 la Cluj-Napoca, compania ofera audit energetic complex, autorizat ANRE, solutii in utilzare eficienta a energiei, implementarea solutiilor propuse, echipamente electrice la preturi de producator. Prin proiectul Arborele Energetic, SERVELECT finanteaza direct atat auditul energetic pentru identificarea solutiilor necesare utilizarii eficiente a energiei, cat si implementarea solutiilor cu recuperare rapida a investitiei, plata serviciilor facandu-se din economia de energie rezultata. SERVELECT este acreditata: TUV Thuringen Germania, ANRE Bucuresti, UTCN Cluj Napoca, DeKlausen Cluj Napoca, BAS Romania, etc. Printre clientii SERVELECT se numara CHIMICA, KRONOSPAN, HOLZINDUSTRIE, PROLEMN, FERMIT, HOLCIM, TOTAL LUBRICANTS, URSUS, AVICOLA

Claudiu BOCA
Manager SERVELECT
0364.730.808
www.servelect.ro
info@servelect.ro

Georgiana Corsau
PR Manager – D’Avantage Consult
0740.306.603 / 0264.402.726
www.davantage.ro
georgiana.corsau@davantage.ro