ECO SUD distinsă cu “DIPLOMA DE EXCELENŢĂ” pentru contribuţia la educaţia ecologică a copiilor

Eco Sud, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii integrate de mediu, îşi reconsolidează poziţia drept companie dedicată excelenţei în servicii şi responsabilităţii faţă de mediul înconjurător. Susţinerea campaniei de educaţie ecologică şi mediu “EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” i-a adus companiei “Diploma de excelenţă” pentru rolul deosebit în desfăşurarea celei de-a doua etape a proiectului educaţional adresat elevilor din clasele I-VIII.

Campania “Ecoatitudine”, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de educaţie ecologică care s-a desfăşurat în Bucureşti şi Judeţul Ilfov în 2011 s-a încheiat în data de 6 decembrie prin festivitatea de premiere a şcolilor şi elevilor cu cele mai bune rezultate. Obiectivul proiectului a fost de conştientizare a elevilor din şcolile cu clasele I-VIII din Bucureşti şi judeţul Ilfov participante la proiect asupra importanţei colectării selective a deşeurilor (deşeuri din Pet-uri, hârtie, carton, baterii, becuri, deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice) şi a antrenat eforturile a circa 7000 de elevi.
Festivitatea de încheiere a celei de-a II-a etape proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, InformaÅ£ie, AcÅ£iune” a avut loc la sediul AgenÅ£iei Regionale de ProtecÅ£ie a Mediului. Gala de premiere a reunit atât cadrele didactice, însoÅ£ite de elevii cei mai dedicaÅ£i proiectului din cele 11 ÅŸcoli participante – 6 ÅŸcoli din judeÅ£ul Ilfov ÅŸi 5 ÅŸcoli din Bucuresti, reprezentanÅ£ii celor mai importante instituÅ£ii de mediu (AgenÅ£ia Natională pentru ProtecÅ£ia Mediului, Garda NaÅ£ională de Mediu, etc) ÅŸi susÅ£inătorii Grupului de presă Reporter.

Eco Sud, partener oficial al campaniei de educaţie ecologică şi mediu, atât în prima cât şi în a doua etapă a proiectului “EcoAtitudine”, ediţia 2011, a obţinut “Diploma de excelenţă” pentru rolul deosebit în susţinerea campaniei şi atitudinea proactivă faţă de ecosistemul în care trăim. De altfel, acesta este doar unul dintre proiectele de responsabilitate socială desfăşurate de Eco Sud pe parcursul anului 2011.

“Educaţia generaţiei tinere în sensul protejării mediului înconjurător este preocuparea noastră premanentă, aceasta constituind premiza esenţială a unei societăţi viitoare responsabile şi sănătoase.”

Eco Sud s-a aliniat misiunii de protejare şi conservare a mediului înconjurător răspunzând totodată normativelor UE în ceea ce priveşte constituirea şi consolidarea unui sistem de management al deşeurilor încă de la înfiinţare, din 2001.
Investiţiile realizate până în prezent, respectiv Depozitul ecologic Vidra şi Depozitul ecologic Mofleni – Craiova, reprezintă soluţii moderne şi unice prin concepţie, fiind bazate pe tehnologii de avangardă în problema depozitării şi eliminării deşeurilor, în condiţii de protecţie a factorilor de mediu şi a sănătăţii oamenilor.

BucureÅŸti, 20.12.2011
www.ecosud.ro