ECO SUD: Bilanţ al implicării sociale 2011

La începutul lui 2011, Eco Sud şi-a asumat angajamentul de a contribui în mod voluntar la o societate mai bună şi un mediu mai curat, prin proiectele de responsabilitate socială ce aveau să se contureze pe parcursul anului.
Astfel, analizând retrospectiv obiectivele de CSR asumate pentru anul precedent, Eco Sud a cumulat în palmares sprijinirea de programe sociale, s-a implicat în organizarea de conferinţe şi evenimente educative pe teme de mediu şi a participat activ la numeroase acţiuni de salubrizare atât în Bucureşti şi Ilfov, cât şi în Craiova.

Prin implicarea în proiecte dedicate comunităţilor în care activează, Eco Sud a demonstrat că responsabilitatea socială nu este şi nu trebuie să fie o preocupare marginală, ci un demers continuu pentru dezvoltarea durabilă şi îmbunătăţirea generală a performanţelor sociale şi ecologice.

Principalele direcţii:
Educaţia ecologică şi Protecţia mediului

Acţiunile Eco Sud au vizat în 2011 educaţia şi sprijinirea tinerilor, protecţia mediului înconjurător şi stimularea comportamentului civic ca principale direcţii ale acţiunilor de CSR. Drept urmare, în scopul formării unei generaţii viitoare mai responsabile s-a urmărit implicarea organizată a preşcolarilor, elevilor şi studenţilor în acţiuni educative, eco-civice, de igienizare şi salubrizare. De asemenea, aşa cum reiese din exemplele de mai jos, grija pentru mediu s-a aflat constant în centrul proiectelor noastre de implicare socială, prin încurajarea voluntariatului şi susţinerea dezbaterilor şi evenimentelor pe teme de mediu.

ï‚§ Parteneriatul la cele două ediÅ£ii 2011 ale campaniei de educaÅ£ie ecologică ÅŸi mediu “EcoAtitudine = Responsabilitate, InformaÅ£ie, AcÅ£iune”, proiect ce a presupus lansarea unui concept inovator – “Ora de Ecologie” ÅŸi care a angrenat eforturile a peste 7000 de elevi bucureÅŸteni ÅŸi din Municipiul Ilfov din clasele I-VIII.

ï‚§ Parteneriatul la ConferinÅ£a “Managementul DeÅŸeurilor – Noutăţi în reglementările legislative la nivel naÅ£ional ÅŸi european” care a reunit reprezentanÅ£i ai autorităţilor de mediu ÅŸi cei mai importanÅ£i operatori ai sectorului, în dezbaterea problemelor stringente ale managementului deÅŸeurilor în România.

ï‚§ Implicarea în proiectul “Pentru o Românie curată!”, mai exact în campania “Curăţenia de primăvară în Sectorul 4” care s-a desfăşurat în zona Parcului VăcăreÅŸti; acÅ£iunea de igienizare s-a bucurat de participarea a peste 400 de elevi ai liceelor ÅŸi ÅŸcolilor din Sectorul 4, însoÅ£iÅ£i de profesori ÅŸi diriginÅ£i ÅŸi a fost înscrisă în Anul European al Voluntariatului 2011.

 Organizarea vizitei de studiu a studenţilor specializaţi în Gestiunea Deşeurilor din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti, în scopul familiarizării acestora cu modul de amplasare, construire şi funcţionare a unui Depozit ecologic de deşeuri menajere.

ï‚§ Parteneriatul la campania de conÅŸtientizare “Ne jucăm ÅŸi colectăm selectiv!” organizată de Ziua InternaÅ£ională pentru ProtecÅ£ia Drepturilor Copilului la Åžcoala nr. 177 “Nicolae Grigorescu” din Sectorul 1 : 280 de preÅŸcolari ÅŸi elevi s-au întrecut în activităţi menite să sărbătorească protejarea mediului înconjurător sub sloganul “Copii au dreptul la un mediu curat!”.

ï‚§ Sprijinirea participării delegaÅ£iei naÅ£ionale oficiale la cea de-a 8-a ediÅ£ie a REW Istanbul – International Recycling, Environmental Technologies and Waste Management Trade Fair, cel mai important târg de mediu din Europa de Sud-Est ÅŸi Asia.

 Aportul la Ziua de Curăţenie Naţională, sub sloganul „Let’s do it Romania!”, prin depozitarea gratuită a peste 100 de tone de deşeuri atât în Vidra, Ilfov, cât şi în Craiova, în urma celei mai ample acţiuni de ecologizare la nivel naţional.

 Sprijinirea participării delegaţiei naţionale oficiale la Pollutec Horizons 2011, Paris, expoziţia internaţională de servicii în domeniul echipamentelor, tehnologiei şi mediului înconjurător.

În ceea ce priveşte responsabilitatea socială şi acţiunile de implicare în educaţia ecologică ale companiei în 2012, Eco Sud îşi propune obiective mai mari şi proiecte mai ambiţioase, cu un impact economic, social şi ecologic notabil. Şi în acest an, cea mai importantă componentă a responsabilităţii corporative va rămâne educarea şi sprijinirea tinerilor, respectiv accentuarea unei înţelegeri mai profunde a conexiunii dintre acţiunile noastre, individuale sau de grup, la nivel social şi schimbările mediului nostru de viaţă, actual şi în viitor.

www.ecosud.ro