ECDL ROMANIA premiaza olimpicii nationali la Informatica

ECDL ROMANIA sustine performanta liceenilor participanti la Olimpiada Nationala de Informatica ce a avut loc anul acesta la Constanta in perioada 5 – 11 aprilie.

Competitia a reunit la Constanta aproximativ 300 de elevi impreuna cu profesori insotitori din toata tara care s-au intrecut la nivel inalt  in rezolvarea celor mai dificile probleme de Informatica. Cei mai buni dintre ei sunt si cei care vor reprezenta Romania si in concursurile internationale, acestia reusind sa intre in lotul national.

ECDL ROMANIA a fost alaturi de organizatori si a premiat toti castigatorii venind astfel in sprijinul tinerilor care reusesc sa obtina rezultate exceptionale la o disciplina atat de importanta precum Informatica.

Competentele digitale sunt esentiale pentru toata lumea si in special pentru cei aflati la inceput de drum.  ECDL, acceptat la nivel international ca standard recunoscut pentru competentele de operare PC, ofera abilitatile actuale necesare pentru ca toti oamenii sa se implice activ in societatea informationala. In momentul actual, calificarea tuturor in vederea dobandirii abilitatilor de operare PC reprezinta un imperativ economic, social si politic.

ECDL ROMANIA sustine initiativa Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului  prin care incepand cu acest an scolar, elevii de liceu vor sustine proba de competente digitale in cadrul examenelor de bacalaureat si sprijina imbunatatirea metodologiei de evaluare astfel incat, in timp, tinerii sa se poata incadra in standardul european si sa se formeze o cultura informatica in scoli .

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 148 de tari si numara pana in prezent peste 9 milioane de persoane inregistrate in program.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.