Early booking Grecia

Grecia si Insulele Grecesti sunt cunoscute pentru 3 lucruri: civilizatie antica, peisaje uimitoare si turism bine stabilit. 

Chiar iubita de oameni, Grecia este atat de bogata in cultura si frumusete, incat nu pare niciodata explorata complet, indiferent de cate ori o vizitati. Pana la urma, acesta este unul dintre motivele care au adus-o in lista cu primele 20 de destinatii turistice din intreaga lume. Este vorba despre Grecia, de la natura la localnici, ceea ce face ca oamenii sa vina si sa tot vina in aceasta minunata tara in fiecare vara. 

Mai jos veti gasi toate informatiile despre Grecia pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de calatorie. 

Despre Grecia 

Grecia este una dintre cele mai populare destinatii turistice din intreaga lume. De fapt, in aceasta vara se estimeaza ca va inregistra recorduri pentru numarul de turisti care viziteaza tara! Din privelistile uimitoare ale insulei grecesti, istoria si civilizatia straveche11111111111111111, precum si mancarea delicioasa, este cu siguranta o destinatie care ar trebui sa fie pe lista tuturor. 

Cu aproape 40% din grecii care locuiesc la Atena, este capitala si inima Greciei . Atena este un oras dinamic si vibrant, care se afla pe primele 10 cele mai bune destinatii europene in fiecare an . Indiferent daca aveti sau nu planuri de calatorie pentru Atena sau, in general, Grecia, iata cateva lucruri interesante despre Grecia si cultura greaca pe care poate nu le cunoasteti! 

Locuri de vizitat in Grecia 

Acropola inseamna „oras inalt” in limba greaca. Exista multe in Grecia, dar cea din Atena este cea mai renumita si este situata deasupra orasului, inconjurata de ziduri de piatra care protejeaza orasul antic de atacuri. Acropola a fost alergatoare pentru Noile 7 Minuni ale lumii, dar, din pacate, nu a facut taierea cand au fost anuntati castigatorii in 2007. Deoarece Acropola a fost distrusa de-a lungul anilor ocupand forte si dezastre naturale, Atena a depus eforturi semnificative pentru restaurare. Multe obiecte istorice au fost mutate in noul Muzeul Acropole, care a fost deschis in 2007 pentru a preveni deteriorarea ulterioara. In 1987, Acropola a fost numita patrimoniu mondial UNESCO . 

Democratia 

Conceptul de democratie isi are originea in Atena, unde cuvantul grecesc democia (??????????) insemna „putere de popor”. Alti termeni politici comuni, precum monarhia, aristocratia si tirania sunt, de asemenea, imprumutati de la grecii antici. In democratia ateniana, cetatenii au votat direct asupra legislatiei si a proiectelor de lege, iar alegerile au fost facute exclusiv de cetatenii barbati. Au avut chiar puterea de a exila politicienii timp de 10 ani !  

Grecia locul tau de vis 

Grecia este fara doar si poate una dintre cele mai cautate si mai renumite statiuni, intrucat este indeajuns de aproape de tara noastra, peisajele sunt absolut fascinante si mai mult decat atat raportul pret-calitate este absolut impresionant. Asadar, daca v-ati gandit la o excursie in Bulgaria fie ca vreti sa mergeti la munte, fie ca optati pentru o fabuloasa vacanta la mare, nu piedeti timpul si accesati ofertele early booking Grecia.  

Intra acum pe site-ul nostru si alege cele mai bune oferte pentru vacanta ta!