Dupa ce a devenit o referinta in gaming cu ROG, ASUS a scos si un laptop ZenBook care poate fi folosit pentru jocuri!

Acum cativa ani, daca auzeai in aceeasi fraza ASUS si gaming, te-ai fi crucit sau, in cel mai bun caz, ti-ai fi jurat ca nu auzi bine. ASUS era departe de cerintele minime ale calculatoarelor si laptopurilor pentru gaming, iar gamerii nu vedeau in niciun caz in producatorul taiwanez un candidat serios la oferirea unor produse potrivite pentru acest pretentios domeniu.

Intre timp, insa, lucrurile s-au schimbat, iar anul 2017 a adus nu doar o confirmare si o validare a rolului tot mai important al ASUS in gaming, ci si premiile care sa ateste asta. In Spania, o tara in care gamingul este mult mai dezvoltat decat in Romania, iar site-urile care se ocupa de acest domeniu sunt cu duiumul, exista si o traditie a premiilor acordate producatorilor, la final de an, in functie de rezultatele si de popularitatea acestora in randul gamerilor.

ASUS ZenBook – oferte

Astfel, la Premiile Xataka, de la finalul anului trecut, s-au premiat nu doar calculatoarele desktop si laptopurile de gaming, ci si la alte categorii. ASUS, insa, a fost printre marii castigatori ai categoriei gaming. Si nu numai.

La categoria ”Cel mai bun calculator desktop”, ASUS Zen AiO Z240IE a cucerit o onorabila pozitie trei. Calculatorul ASUS a ajuns pe podium gratie excelentului raport dintre calitate si pret, una dintre principalele calitati ale tuturor produselor ASUS.

Totusi, in categoria gaming ASUS si-a vazut incununate eforturile de a inova si de a reduce distanta fata de greii categoriei. La categoria ”Cel mai bun calculator desktop pentru gaming” ASUS ROG GT51CH a castigat pozitia secunda, cu note mari primite mai ales la design-ul impresionant si la randamentul placii video, printre altele.

Dar premiul cel mare si cel de care ASUS este cel mai mandru este la categoria ”Cel mai bun laptop pentru gaming”, acolo unde ASUS a castigat locul 1. ASUS ROG Zephyrus este marele castigator al categoriei, fiind considerat cel mai bun laptop de gaming de pe piata. Disponibil si in Romania, un laptop ASUS Republic Of Gamers Zephyrus GX 501 costa in jur de 14.000 de lei.

ASUS ZenBook – oferte din mediul virtual

Asadar, ASUS a facut progrese remarcabile in domeniul gamingului, devenind in scurt timp chiar lider la o categorie in plin avand si cu o crestere senzationala: cea a laptopurilor de gaming. Nici progresele sale in categoria calculatoarelor desktop nu poate fi trecuta cu vederea, semn ca gamerii au acum un brand in plus pe lista atunci cand vor trebui sa-si aleaga noile gadgeturi. Intreaga serie Republic of Gamers (ROG) de la ASUS a devenit un punct de referinta in gaming.

ASUS ZenBook – comandati acum acest laptop performant!

Iata, insa, ca cei de la ASUS nu se opresc aici. Acum promit ca ultimul laptop din seria ZenBook poate fi folosit si pentru gaming! ASUS ZenBook 13 UX331 este primul ultraportabil al seriei laptop ZenBook ce integreaza o placa video dedicata. Acesta are 13,97 milimetri in cel mai gros punct al sau, iar greutatea totala este de 1,12 kilograme. In continuare, este construit in jurul unui panou de 13,3 inci, dar de aceasta data ne referim la un touchscreen cu o rezolutie nativa Full HD. Iar taiwanezii il marketeaza ca fiind ”cel mai subtire notebook din lume cu o placa video dedicata” si sustin ca acesta poate fi folosit si pentru gaming! O premiera, asadar, pentru un laptop din seria ASUS ZenBook!