Lansarea platformei cobas® 4800 si cea de-a doua editie a Roche Diagnostics Days |
Roche Romania Diagnostics Division marcheaza in acest an doi ani de prezenta pe piata din Romania. Cu aceasta ocazie, a fost organizat la Bucuresti un eveniment de presa la care au participat dl. Marcel Gmuender, Head of EMEA Subregion 1, Roche Diagnostics, alaturi de dl. Harald Wolf, Country Manager Roche Romania Diagnostics Division si dna. Dr. Mihaela Badea, Managing Director la Micomi.
In anul 2010, Divizia de Diagnostic a Roche Romania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 10.2 %, comparativ cu anul 2009, la 86.9 milioane lei, consolidandu-si astfel pozitia de lider pe piata. Toate cele cinci domenii de activitate ale diviziei au contribuit la cresterea vanzarilor, dar s-au remarcat in mod special arii precum Imunologia, Coagularea, Chimia clinica si Biologia Moleculara (Cercetare), care au adus o crestere a vanzarilor de 14%.
In anul 2010, au fost lansate teste si aparatura de diagnostic pentru boli infectioase, coagulare, boli cardiovasculare, diabet, precum si instrumente pentru institutele de cercetare. De asemenea, au fost incheiate parteneriate cu o serie de spitale si clinici private, ce au inclus dotarea a doua laboratoare complet automatizate, de mare capacitate, cu echipamente de inalta calitate si un concept inovator de ansamblu.
Harald Wolf, Country Manager al Roche Romania Diagnostics Division, a declarat cu privire la rezultatele Diviziei in anul 2010: “2010 a fost primul an complet de activitate a Diviziei de Diagnostice pe piata din Romania. A fost un an in care ne-am consolidat echipa si portofoliul si ne bucuram ca am reusit sa stabilim relatii de colaborare solide cu partenerii nostri. Speram ca si pe viitor sa pastram trendul initial si sa avem o evolutie pozitivaâ€.
Pentru anul 2011, Roche Romania Diagnostics Division estimeaza o cifra de afaceri in jurul a 90 milioane lei, pe fondul lansarii de noi produse, dezvoltarii sistemului privat de sanatate si ca urmare a programelor de screening ce vor fi derulate de Ministerul Sanatatii.
“In acest an vom lansa noi reactivi si echipamente oferite de Ventana Medical System, companie membra a Grupului Roche, propunand astfel un flux de testare complet automatizat in laboratoarele de anatomopatologie si permitand diagnosticarea standardizata si mai rapida a multor maladii intre care cancerul de san, gastric, pulmonar, colorectal, melanomul malign sau limfoameleâ€, a continuat Harald Wolf.
Solutiile Roche pentru testarea virusului Papilloma uman
In multe tari, in prezent, metoda de depistare precoce a cancerului de col uterin este examenul citologic. Totusi testul Papanicolau prezinta si puncte slabe, analizele citologice fiind subiective in cea mai mare parte si eficiente doar daca sunt efectuate la intervale de timp relativ scurte.
“Cel mai mare neajuns insa il reprezinta nivelul scazut de sensibilitate, dupa cum a demonstrat un studiu al institutului american de sanatate Kaiser Permanente, in care 32% din carcinoamele cervicale invazive sunt asociate cu rezultate fals-negative la testul Papanicolau.†a declarat dna. Dr. Mihaela Badea, Managing Director, Micomi.
Roche a anuntat recent ca datele obtinute in urma studiului ATHENA (Addressing THE Need for Advanced HPV Diagnostics) sustin ca 1 din 10 femei in varsta de cel putin 30 de ani si testate HPV 16/18 pozitiv prin metode moleculare au avut modificari precanceroase la nivelul colului uterin, in ciuda rezultatelor Papanicolau normale.
Pentru screening-ul molecular si genotiparea automata a virusului Papilloma uman, Roche lanseaza platforma cobas® 4800. Prin metoda screening-ului molecular sunt vizate 14 tipuri de HPV cu grad crescut de risc, indeosebi genotipurile 16 şi 18. Aceste tipuri sunt responsabile pentru aproximativ 70% din carcinoamele de col uterin. Tipurile de HPV cu risc crescut sunt asociate si cu alte cancere anogenitale, precum si cu cancere de gat si cap, atat la femei cat si la barbati. Unele tipuri de HPV de risc scazut (de exemplu 6 si 11) sunt cauza condiloamelor genitale la ambele sexe. In asociere cu testarea HPV, sunt disponibile si teste de depistare a Chlamidia trachomatis si Neisseria gonorrhoeae, doua infectii serioase din sfera sexuala, ce intereseaza ambele sexe.
Medicina personalizata – o realitate
Medicina personalizata are potentialul enorm de a adauga valoare medicala prin oferirea de tratamente tintite, ce cresc calitatea vietii pacientilor.
“Desi potentialul complet al medicinei personalizate nu este inca realizat, exista deja in practica medicala o serie de abordari care demonstreaza schimbarea de paradigma si trecerea treptata de la o abordare generalizata la tratamente tintite, personalizate si terapii ghidate de raspuns. Solutiile de diagnostic si tratament oferite de Roche, fac din medicina personalizata o realitate†a declarat cu ocazia evenimentului de la Bucuresti dl. Marcel Gmuender, Head of EMEA Subregion 1, Roche Diagnostics. La nivel global, vanzarile Diviziei de Diagnostice a Grupului Roche au atins in anul 2010 cifra de 10.4 miliarde de franci elvetieni, crescand cu 8% in moneda locala. Toate cele cinci domenii de activitate ale diviziei au contribuit la cresterea vanzarilor, in special Professional Diagnostics cu o crestere de 11% si Diabetes Care cu o crestere de 4%.
Roche Diagnostics Days – editia a doua
In perioada 24 – 26 martie, se desfasoara la Poiana Brasov cea de-a doua editie a Roche Diagnostics Days, eveniment dedicat lumii medicale si devenit deja o traditie. In acest an, vor participa peste 150 de medici si specialisti in medicina de laborator din intreaga tara si vor prezenta lucrari stiintifice specialisti de renume din Elvetia, Polonia, Marea Britanie, Germania si Romania.
###
Despre Roche
Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este lider in domeniul cercetarii medicale, prin cele doua divizii ale sale: divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice. Roche este cea mai mare companie de biotehnologie, la nivel mondial, si produce medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, virologiei, bolilor inflamatorii, bolilor metabolice si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este de asemenea lider mondial in diagnosticul in-vitro, diagnosticarea cancerului si pionier in managementul diabetului. Strategia Roche cu privire la medicina personalizata isi propune sa ofere medicamente si tehnici de diagnostic care sa aduca imbunatatiri reale ale starii de sanatate si calitatii vietii pacientilor si sa imbunatateasca ratele de supravietuire. In anul 2010, Roche a avut peste 80.000 de angajati in intreaga lume si a investit peste 9 miliarde de franci elvetieni in cercetarea si dezvoltarea de noi produse. La sfarsitul anului 2010, Grupul Roche a raportat vanzari in valoare totala de 47,5 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech din Statele Unite, este detinuta in intregime de Roche si membra a Grupului Roche. Roche detine de asemenea pachetul majoritar de actiuni la compania japoneza Chugai Pharmaceutical. Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati: www.roche.ro.
Toate marcile folosite sau mentionate in acest comunicat de presa sunt protejate de lege.
Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati:
Roche Romania
Departamentul de Comunicare
+ 40 21 206 47 01