La ce distanta trebuie instalata o fosa septica ecologica?

fosa septica ecologica

Daca locuiesti sau vrei sa te muti intr-o casa situata intr-o zona fara canalizare, trebuie sa-ti montezi o fosa septica, pentru gestionarea deseurilor menajere din gospodarie, fara sa pui in pericol sanatatea familiei tale si a mediului inconjurator.

In acest caz, ai de ales intre o fosa septica ecologica din plastic si una din beton. Prima reprezinta o varianta mult mai buna decat fosa septica din beton deoarece este mult mai usoara si, prin urmare, mai usor de transportat si de montat. In plus, nu exista riscul de a rugini si are o rezistenta la coroziune mult mai mare, De asemenea, fosa septica ecologica este etansa, asa ca nu te vei confrunta cu scurgeri in exterior sau cu infiltratii in rezervor.

Pentru a monta o fosa septica ecologica trebuie sa alegi un amplasament potrivit, astfel incat ea sa poata functiona cum trebuie. Locul in care o amplasezi nu trebuie sa fie caracterizat de:

– teren instabil;

– sol tasabil;

– pante abrupte;

– teren cu capacitate portanta mica;

– panza freactica la suprafata;

– sol macroporic.

Distanta fata de casa si vecini pentru o fosa septica ecologica:

Distantele la care se realizeaza montajul fosei septice ecologice sunt prevazute in legislatia actuala privind normele de igiena si recomandarile privind mediul de viata al populatiei (Ordinul nr. 536, din 23 iunie 1997):

  • Fata de propria casa: 5 metri
  • Fata de cladirile vecine: 10 metri

Si campul de drenaj trebuie construit la 30 de metri de sursa de apa potabila, iar tevile de drenaj trebuie pozitionate la 2 metri distanta fata de nivelul panzei freatice. Aceeasi lege mentioneaza ca instalatia fosei trebuie sa fie in stare buna de functionare, iar vidanjul se va descarca intr-o statie de tratare a apelor uzate aflata in apropiere. In gospodariile care nu sunt bransate la o retea de apa si canal, apa din fantana trebuie sa corespunda calitativ standardului national nr. 1.342/1991 si sa asigure cantitatea minima necesara pentru locuitorii pe care ii deserveste.

Fose septice ecologice de calitate

Mago Ro Comp este o companie care produce si comercializeaza fose septice ecologice de cea mai buna calitate, din P.A.F.S. (poliesteri armati cu fibre de sticla). Produsele noastre au volume cuprinse intre 2.000 si 10.000 de litri si au o durata de viata de pana la 100 de ani. In plus, oferim servicii profesioniste de consultanta, transport, montaj fosa septica, intretinere si service. Clientii din Bucuresti si din apropierea capitalei beneficiaza de livrare gratuita.