Discover Me numara poznasii si anunta noi proiecte

Dupa patru weekend-uri pline de zambet si voie buna, Centrul de Dezvoltare Personala a Copilului Discover Me inchide portile primei editii a campaniei „Parinti poznasi langa copilasi”. Aproximativ 250 de copii insotiti de parintii lor au trecut pragul centrului pentru a participa la peste 10 ateliere tematice educative, creative si recreative, ce s-au desfasurat sub atenta indrumare a 17 specialisti cu pregatire psihologica, pedagogica si artistica … acesta este bilantul evenimentului la finalul caruia toti cei prezenti, cu mic, cu mare, au exclamat „Suuuuper, o distractie pe cinste!”

Pe parcursul celor 8 zile, copiii si parintii au avut prilejul de a participa la peste 10 ateliere tematice, unde voia buna, miscarea si energia au facut casa buna cu jocurile creative si recreative. Au dansat impreuna la atelierele de dans, au fost pe rand personaje de poveste, au sarit cu saci si au tras de sfori la concursurile amuzante pe echipe de la atelierul de jocuri si petrecere, au decupat, decorat si purtat masti la atelierul de creatie si dezvoltare personala. In aceeasi masura, copiii si parintii au pictat peisaje dupa imagini din povesti, si-au luat in serios rolurile de bucatari, arhitecti sau portretisti la atelierul de creatie si arte plastice, au inventat povesti nazdravane, au invatat si batut ritmuri cu cele mai neconventionale instrumente, multumind organizatorilor cu un zambet sincer si rugamintea de a le mai fi gazde si in weekend-urile urmatoare.

Pentru parinti, evenimentul a constituit o oportunitate de a petrece clipe de neuitat alaturi de micutii lor, intr-un cadru diferit de cel de acasa ori din parc. Multe dintre ateliere au oferit parintilor sansa de a-si cunoaste copilul intr-o ipostaza diferita, si, mai mult decat atat, de a se cunoaste pe sine mai bine si a identifica noi cai de comunicare cu cei mici. „A fost extraordinar la atelierul de dezvoltare personala unde am interpretat personaje de poveste si am fost intrebati, si noi si copiii, ce emotie traim in acel moment. Niciodata pana atunci nu ma gandisem sa pun o astfel de intrebare copilului meu in timp ce-i citeam povesti. Si intr-adevar am realizat si eu cat de important este acest lucru”, ne impartaseste una dintre mamicile prezente la eveniment.

„Campania «Parinti poznasi langa copilasi» a adus nu doar multumire si bucurie in randul copiilor si parintilor, dar ne-a confirmat nevoia naturala si esentiala a copiilor de a-i avea pe parinti alaturi in momente educative si recreative si, mai apoi, incantarea parintilor de a-si redescoperi copilul intr-o lumina noua, de a-l vedea radiind de bucurie cand si mama si tata ii sunt in preajma.  Dupa 8 zile de activitati educative si recreative dintre cele mai diverse, putem sa declaram cu optimism ca suntem multumiti de ceea ce-am adus in sufletele celor mici si celor mari. Ceea ce ne-am propus la debututul proiectului s-a intamplat: parintii si-au cunoscut altfel copii, cei mici au socializat si legat prietenii cu alti copii de varste apropiate, parintii s-au implicat activ in toate ateliere si au plecat zambind, afirmand ca au invatat sa-si petreaca timpul cu copilul intr-un mod mult mai atractiv si educativ, ca s-au surprins redescoperind placerea de-a invata si a se juca impreuna si ca timpul a trecut pe nesimtite. Speram ca am reusit sa transmitem parintilor, si adultilor in general, mesajul nostru de a insoti copilul pas cu pas  in parcursul cresterii si formarii sale nu doar observandu-l, dar si participand activ in universul copilariei lui. Noi ne-am propus sa dam startul, urmand ca procesul sa-si continue cursul, fie intr-un mediu informal – acasa, fie intr-un mod organizat, prin participarea la alte actiuni similare si programe educationale pe care noi le derulam pe tot parcursul anului la Discover Me”, afirma cu bucurie si optimism Ana-Ramona Tunaru, Coordonator Programe Educationale al Discover Me.

In urma feedback-ului pozitiv primit din partea copiilor si parintilor, Centrul de Dezvoltare Personala a Copilului Discover Me intentioneza sa organizeze cea de-a doua editie a campaniei in luna iunie 2010, pastrand formatul de weekend – care s-a dovedit anul acesta a fi extrem de accesibil parintilor, cu promisiunea ca vor fi pregatite o multime de noi surprize si metode interactive de petrecere a timpului liber, de cunoastere si intercunoastere, de descoperire a resurselor si talentelor. De asemenea, cea de-a doua editie se va adresa tot copiilor cu varste intre 3 si 10 ani, insa, data fiind deschiderea cu care evenimentul a fost primit anul acesta, este luata in calcul extinderea catre un numar mai mare de locatii.

In egala masura, campania „Parinti poznasi langa copilasi” a constituit un punct de plecare pentru urmatorul proiect de anvergura pe care Centrul il pregateste. „«Scoala Parintilor» este urmatorul proiect pe care ne-am propus sa-l lansam in toamna acestui an, concomitent cu programele de Dezvoltare Personala, destinate copiilor ce nu sunt inscrisi in sistemul de gradinita si after school al Centrului. Parintii care au participat la eveniment au fost rugati sa completeze un Chestionar Educational, raspunsurile obtinute astfel relevandu-ne un interes si o receptivitate mare fata de proiectul «Scoala Parintilor» pe care urmeaza sa-l demaram. Acest program se va concretiza prin organizarea de workshopuri periodice pentru parinti cu o tematica educativ-formativa, menita sa raspunda nevoilor parintilor de a forma atitudini adaptative si metode educativ-formative eficiente, in relatia cu copiii”, ne marturiseste Ana-Ramona Tunaru.

Pe aceasta cale, Centrul de Dezvoltare Personala a Copilului Discover Me doreste sa multumeasca tuturor coordonatorilor care au sustinut atelierele tematice si au facut acest eveniment posibil, reusind sa aduca zambetul pe chipul tuturor celor prezenti, precum si partenerilor sai: ING Asigurari de Viata, portalurile Copilul.ro, Gradinite.com, Mami.ro, Parinti.com si 9am.ro, revistele TimeOut si ProTV Magazin, Radio Itsy Bitsy, Club Angelo, Studio Giuliana, companiile Artflow Group, Vertical Mind si Joy Sport Performance.

Pentru informatii privind proiectele viitoare pe care Discover Me le pregateste, va puteti adresa reprezentantilor centrului prin una dintre modalitatile de mai jos:

Ana-Ramona Tunaru – Coordonator Programe Educationale

Telefon: 0724 920 761

Fax: 031/ 805 8077

E-mail: ramona.tunaru@discover-me.ro

Website:  www.discover-me.ro

Sub sloganul Pentru copii isteti si parinti intelepti, Centrul de Dezvoltare Personala a Copilului Discover Me constituie o noua abordare a sistemului educational, originala si moderna. Inca de la lansarea sa pe piata, in urma cu 3 ani, centrul si-a propus sa valorifice la nivel superior potentialul copilului. Varietatea de programe educative, recreative si psihologice oferita a facut ca, pana in prezent, 800 de copii sa treaca pragul centrului. In egala masura, Discover Me se adreseaza parintilor care cauta sprijin in descoperirea copilului si in intelegerea nevoilor sale, pentru a interveni cu grija si abilitate in educarea si formarea acestuia.