Dinţii drepţi mai uşor de îngrijit! Aparate dentare de ultimă generaţie

Cele mai recente studii de medicina dentara arata ca dintii strambi, distantati sau inghesuiti reprezinta una dintre cele mai importante probleme de sanatate si estetica dentara. Insa, pe langa motivele estetice, mai importante sunt cele medicale. Dintii inghesuiti, pe langa aceea ca sunt sunt greu de intretinut (placa bacteriana si tartru se depune mai repede), pot facilita aparitia cariei dentare, a bolii parodontale. Alte probleme de ortodontie pot duce la o abraziune (uzura) exagerata a suprafetelor dentare, la o masticatie ineficienta, forte anormale asupra tesuturilor gingivale si ale osului, dureri ale articulatiei temporo-mandibulare. Toate acestea pot determina dureri de cap cronice, dureri ale musculaturii feţei şi gâtului. În lipsa tratamentului, problemele se agravează, devenind mai complicate şi mai costisitoare în viitor.

„Aparatul dentar este singurul care poate repara dintii strambi si inghesuiti sau cu distante anormale. Există concepţia greşită că ortodonţia este doar pentru copii şi adolescenţi, însă în realitate orice persoană, indiferent de vârstă, poate beneficia de tratament. În copilărie există avantajul că pot fi interceptate şi rezolvate probleme de dezvoltare dentară şi scheletală, de aceea Asociaţia Americană de Ortodonţie recomandă consult ortodontic de specialitate şi evaluare la vârsta de 7 ani. Însă şi la vârsta adultă se pot corecta numerose probleme care nu au fost tratate mai de timpuriu.” Dr. Rodica Ghionea, Medic Specialist in Stomatologie Generala si Director General al  Clinicii Stomatologice CityDent.

Pe piata actuala exista cateva modele, însă tehnologia dentara vine cu o inovatie mult asteptata: aparatul dentar invizibil Incognito!

„Aparatul dentar lingual, numit Incognito, este cea mai moderna metoda de indreptare a dintilor, avand ca avantaje principale faptul ca este invizibil, fiind montat pe partea interioara a dintilor, este confectionat din aur si este personalizat pentru fiecare pacient intr-un laborator unic in lume, reusind sa rezolve aproape toate cazurile de anomalii dento-alveolare”, a spus Dr. ortodont Bogdan Geamanu, Clinica de Stomatologie CityDent.

Incognito împiedica aparitia cariilor, aurul fiind ușor tolerat de catre organism și elimina complet riscul aparitiei oricaror alergii. Realizat în urma analizei şi scanarii computerizate a mulajului danturii, într-un singur laborator din lume, aflat în Germania, aparatul se poate monta numai de specialişti acreditati. Clinica CityDent este acreditata sa efectueze tratamente cu Incognito. Un tratament cu aparat dentar dureaza intre 6 sapt, in cazul unui angrenaj invers, si 1 an si jumatate cand se suprapune peste anomalii existente si tratamentul include si tratarea anomaliei de baza.

Cantareata Andreea Balan si-a tratat dintii cu aparatul dentar Incognito in cursul anului trecut.

Un alt model de aparat dentar de ultima generatie este cel din safir; acesta, deși se aplica pe partea din fata a dintilor, este invizibil. El reprezinta varianta estetica a aparatelor fixe metalice sau ceramice. Este preferat de pacienţi deoarece este incolor şi uşor de purtat.

Tratament ortodontic cu aparat dentar Safir are in perioada 10 ian. – 10 fev. 2012 o reducere de 15% la clinica stomatologica City Dent http://www.citydent.ro.