Diferite tipuri de platforme

Pentru a usura munca la inaltime au fost concepute utilajele cum sunt platformele ajungand la fiecare colt dorit. Astfel platformele sunt extrem de compacte (avand 3.2 ft largime), pot fi auto-propulsate si pot ajunge pana la inaltimea ft 40, iar cu o ajustare cu pana la 18 ft. Totodata ea poate fi manevrata usor peste obstacole cum sunt cablurile industriale, rafturile supermarket-urilor. Pentru folosirea ei este nevoie doar de un singur operator, dar uneori, pot chiar 2.

Platformele cu autopropulsie

Platforma cu autopropulsie ofera o siguranta ridicata datorita sistemului de blocare pentru a evita caderea. Platforma se opreste automat in cazul unui pericol de inclinare. Unele platforme au rotile albe cu scopul de a nu deteoriora pardoseala si are accesul la cele mai inalte plafoane.

Exista mai multe dimensiuni ale platformelor, unele pot fi mici, nu trec de 2 m inaltime ceea ce ajuta pentru a se strecura mai usor printre portile pietonale. Platforma destinata sa lucreze in interior are 8 ore de autonomie electrica. Acest utilaj se potriveste in spatiile mici fiind util la mai multe necesitati. In spatiile cu tavanele inalte ofera un acces rapid la sistemele de monitorizare, de iluminat, ventilatie si usureaza inventarul. Aceasta ar putea fi utilizata pe setarile unui televizor pentru asamblarea / eliminarea decoratiunilor deoarece este silentioasa. Manevrarea platformei poate fi facuta de catre oamenii din santiere, de catre electricieni, inginerii de ventilatie…

Platforma poate fi utilizata si in exterior avand rotile special concepute pentru a fi condusa pe un drum plat fie el greu sau pentru a schimba lampile dintr-o parcare dar si pentru a scoate cablurile dintr-o cladire. Astfel, nu este indicat conducerea acestei platforme pe un santier de constructii!

Platformele pot fi utilizate:
• fie in interior: pentru zugravire, izolare, intretinere, incalzire si electricitate;
• fie in exterior: sunt utilizate pentru incadrare, zidarie, HVAC, tratamentul fatadei.

Platformele au energii diferite astfel ele pot fi: pe diesel, electrice sau hibride.
Platformele cu autopropulsie sunt dotate cu un “brat” care pot fi articulate, telescopice, articulate telescopic, foarfeca si verticale.

Diferite tipuri de platforme

Pe langa cele amintite mai sus, mai exista si alte tipuri de platforme cum sunt: nacela tractata, nacela pe camion.

Site-ul MachineryZone este liderul on-line in anunturile cu echipamente folosite. Acest site ofera o gama variata de platforme (nacele) si puteti gasi cu usurinta cele mai de valoare masini la nivel mondial.