Diferente uzuale intre becuri LED si becuri incandescente

Tu poti face diferenta intre becuri LED si becuri normale?

Cand achizitionezi un bec LED si unul incandescent fara sa le incerci, nu prea faci vreo diferenta. Insa, imediat ce le aprinzi, iti dai seama ca de fapt sunt doua produse total diferite, cu beneficii mai multe, in mod clar, din partea unui bec LED

Diferente dintre cele doua e destul de usor de observat, un bec incandescent este acel dispozitiv standard de iluminat ce are in compozitia lui un filament. Acesta genereaza o lumina constanta, de culoare galbuie, avand de fiecare data aceleasi caracteristici.

Pe de alta parte, daca ne raportam la caracteristicile unor becuri LED, acestea sunt evident, cu mult mai complexe. Culoarea lor provine dintr-un invelis aplicat in momentul fabricatiei, fiind in totalitate din fosfor. Fosforul ajuta la producerea diferitelor umbre de culoare in urma finalizarii produsului.

Tehnlogia folosita pentru becuri LED

In procesul de fabricatie a oricarui bec LED este necesara o procedura mai speciala pentru ca este un produs de iluminat mai special. Rolul sau este sa foloseasca o putere mai ridicata, dar sa produca o lumina ceva mai slaba.

Este foarte important sa stiti ca, daca elementele din interior care intra in componenta unor becuri LED nu extrag asa cum trebuie caldura emisa, durata de viata a produsului se va micsora alarmant.

Astfel, inainte de a va decide sa achizitionati oricare produse care functioneaza pe baza de tehnologie LED, trebuie sa luati in vedere mai multe criterii. Aveti nevoie de lumina cu o culoare atragatoare si mai ales consistenta pentru a beneficia de o viata prelungita si implicit o eficienta maxima a produselor achizitionate.

Culori naturale doar prin folosirea unor becuri LED

Este foarte adevarat ca doar prin intermediul unor becuri LED poti obtine in locuinta ta lumina artificiala foarte asemenatoare celei naturale, fara a-ti fi afectata sanatatea ochilor.

Pastrand paralela intre tehnologia LED si becurile incandescente, va vom prezenta, pe scurt, cateva elemente uzuale despre consistenta temperaturii generate datorita culorii emise.

Vom lua, spre exemplu, cazul schimbarii iluminatului dintr-un apartament in care se folosesc 10 becuri LED. Lucrul cel mai important, pe care si-l doreste toata lumea este ca toate acele becuri sa propage aceeasi nuanta de culoare alba. Si o vor face! Pe cand becurile incandescente vor genera o serie de fluctuatii deranjante.

Astfel, circuitele care intregesc un LED de calitate, ajusteaza lumina cu scopul de a asigura temperatura culorii pentru a fi consistenta o lunga durata de timp.