Diferenta dintre outlet si retail

Consumatorii care cauta chilipiruri aleg de cele mai multe ori un outlet de haine de la IMA Trend decat magazine de vanzare cu amanuntul. S-a descoperit ca preturile de vanzare sunt uneori cu 70% mai ieftine decat preturile cu amanuntul. Cu toate astea, nu inseamna ca un outlet haine este intotdeauna cea mai buna alegere. Cu cat pretul cu amanuntul este mai costisitor, cu atat merita costul suplimentar. Invatarea diferentelor dintre marfurile de desfacere si marfurile cu amanuntul va ajuta sa luati decizii inteligente cu privire la locul de unde sa faceti cumparaturi, iar uneori cea mai buna alegere este online.

Functie

Un outlet haine si un magazin de vanzare cu amanuntul au diferite functii. Cumparatorii ar putea opta pentru un magazin de vanzare cu amanuntul atunci cand nu se preocupa prea mult sa gaseasca o afacere. Marfurile gasite intr-un magazin de vanzare cu amanuntul poarta un pret de vanzare cu amanuntul, ceea ce inseamna ca nu este de obicei redus cu exceptia cazului in care exista o vanzare. Pe de alta parte, un outlet ofera o modalitate de a obtine marci cu nume de marca pentru mai putin decat pretul cu amanuntul.

Consideratii

Cand faceti cumparaturi la un magazin tip outlet, este posibil ca marfurile pe care le obtineti sa nu aiba aceleasi calitati ca cele gasite intr-un magazin de vanzare cu amanuntul. In unele cazuri, un comerciant cu amanuntul ar putea utiliza un magazin de vanzare pentru a vinde articole suprapuse si articole in afara sezonului. Marfa este buna, dar nu exista loc in magazinul de vanzare cu amanuntul. Pe de alta parte, unele outlet-uri ofera marfuri deteriorate, usor folosite sau neregulate. Cu toate acestea, unele marfuri de iesire sunt fabricate special pentru outlet si nu au fost vandute niciodata in niciun loc de vanzare cu amanuntul. S-ar putea sa credeti ca obtineti o mare parte din camasa de designer de la un comerciant cu amanuntul, dar de fapt obtineti un articol pe care nu il va vinde niciodata in magazinul sau de vanzare cu amanuntul. Cand cumparati la un magazin, luati in considerare daca sunteti sau nu confortabil sa cumparati produse care probabil nu sunt de cea mai buna calitate.

Prevenirea / Solutie

Cumpararea dintr-un outlet este mai dificila decat cumpararea dintr-un magazin de vanzare cu amanuntul. Pentru a evita sa pierdeti unele dintre cele mai bune oferte pentru marfurile in afara sezonului, va ajuta sa stiti cand este posibil ca magazinele de vanzare cu amanuntul sa vanda articole la un outlet. Produsele de iarna sunt disponibile, in mod obisnuit, in februarie sau martie, in timp ce articolele de primavara intra, de obicei, in vanzare in luna mai si articole de vara in luna iulie. In cazul in care outlet-ul haine este situat in apropierea magazinelor de vanzare cu amanuntul, care ii furnizeaza marfuri, este posibil ca elementele de stocare excedentara sa apara pe rafturi.

Avertizare

Punctele de desfacere sunt adesea construite in locatii incomode. De exemplu, puteti gasi cel mai apropiat outlet pe langa o autostrada la o ora distanta de cel mai apropiat oras. Motivul acestei practici se datoreaza faptului ca imobilele si chiriile sunt mai ieftine decat locatiile populate. De asemenea, comerciantii cu amanuntul prefera sa pastreze o distanta sigura intre marfurile cu amanuntul la preturi obisnuite si aceleasi marfuri la un pret mai scazut de vanzare.