Dictionarul – cel mai bun prieten al omului

Atunci cand cineva incearca sa invete o limba straina, asa cum este limba engleza, are nevoie de o carte esentiala. Aceasta nu are voie sa lipseasca din biblioteca acestuia. Cartea despre care vorbim este un dictionar. Este adevarat ca acesta, la inceput, va fi unul roman-englez, englez-roman, dar dupa un timp, dupa ce se va fi obisnuit cu limba engleza si va cunoaste si intelege cuvintele de baza, va avea nevoie de un dictionar explicativ al limbii engleze.

Asa cum se foloseste de dictionarul explicativ al limbii romane (DEX), asa se va folosi si de dictionarul explicativ al limbii engleze. Va cauta cuvintele pe care nu le intelege din context sau pentru care vrea sa gaseasca intelesul exact, si le va gasi explicate in dictionar astfel incat sa le inteleaga sau sa aduca mai aproape de intelegerea sa cuvintele cautate.

Acest dictionar explicativ are menirea de a nu te aduce cu gandirea inapoi in limba romana si sa te deconecteze de la limba engleza, ci sa te faca sa gandesti, pe cat posibil, mai mult in limba engleza. Asta te va ajuta pe viitor sa iti gasesti cu o tot mai mare usurinta cuvintele in limba engleza in momentul in care va trebui sa te exprimi liber sau sa scrii materiale in limba engleza.

A se intelege faptul ca un dictionar nu este necesar doar persoanelor incepatoare, care acum incearca sa invete limba, ci si persoanelor care au deja o anumita vechime in utilizarea limbii engleze. Niciun roman nu poate sa cunoasca toate cuvintele limbii romane. Acesta este motivul pentru care orice roman are in casa un DEX. Tot asa, niciun vorbitor de limba engleza nu cunoaste toate cuvintele limbii engleze si are nevoie de un dictionar explicativ.

In acest domeniu, dictionarele publicate de Macmillan si de Oxford University Press sunt cele mai cuprinzatoare si actualizate. Scopul nostru este ca in fiecare casa sa existe un astfel de dictionar si ca macar o persoana din fiecare casa sa fie vorbitor de limba engleza.