DHL îşi consolidează serviciile de import expres la nivel global

• Importuri expres din peste 200 de ţări şi teritorii
• Livrări înainte de ora 12:00 pentru peste 135 de destinaţii şi garanţia returnării banilor pentru acest serviciu*
• Livrări înainte de ora 9:00 pentru 90 de destinaţii şi garanţia returnării banilor*
• Ofertă competitivă pentru servicii complete de import expres din uşă în uşă

Bucureşti, 12 aprilie 2010 — DHL Express anunţă extinderea la nivel mondial a serviciilor pentru import, ca răspuns al estimărilor Organizaţiei Mondiale pentru Comerţ (World Trade Organization), care anunţa o creştere a comerţului internaţional cu 9,5% în 2010. Această decizie a fost luată şi pe baza datelor statistice, care sugerează o creştere a volumelor faţă de perioada similară a anului trecut.

Pe lângă serviciile de import cu livrare în următoarea zi lucrătoare, oferite pentru peste 200 de ţări şi teritorii din întreaga lume, DHL, liderul mondial în servicii de curierat expres internaţional îşi extinde acoperirea şi pentru importurile cu livrare garantată înainte de ora 12:00 în peste 135 de ţări. De asemenea, pentru serviciul cu livrare înainte de ora 9:00 acoperirea s-a extins la 90 de ţări şi teritorii.

DHL lansează cu acest prilej o campanie globală de comunicare pentru clienţi, cu privire la îmbunătăţirile aduse serviciilor de import expres şi extinderea acorperirii pentru acest serviciu.

Noul portofoliu consolidat al serviciilor de import reflectă strategia DHL de a se dedica afacerilor internaţionale. DHL şi-a dezvoltat considerabil anul trecut reţeua internaţională, consolidându-şi capabilităţile şi poziţia de lider în industria de curierat expres. Optimizarea cu succes a reţelei globale DHL şi consolidarea la nivel global a capacităţilor de facturare a serviciilor de import din ultimele luni au fost etape care au condus la dezvoltarea serviciilor DHL Import Express.
Roland Thomas, vicepreşedinte DHL Express President Products & Services a declarat: “Cu un accent clar pe serviciile expres internaţionale, DHL a creat o gamă competitivă de servicii pentru clienţii noştri, oferite de specialiştii companiei. Serviciile de import DHL sunt dedicate clienţilor cu nevoi frecvente de import şi îi ajută în gestionarea eficientă a costurilor pentru import, a fluxurilor financiare şi a lanţului de aprovizionare. Cu DHL Import Express clienţii beneficiază de importuri avantajoase şi de: o singură companie, o singură factură emisă într-o singură monedă locală.”

Serviciile de import DHL se adresează tuturor clienţilor care primesc expedieri expres direct din unităţile de producţie sau de la furnizori din toate colţurile lumii şi răspund cerinţelor de transport pentru bunuri sensibile la timpul de tranzit, cum ar fi de exemplu piesele de schimb, care necesită siguranţa deplină privind livrarea la destinaţie şi un control exigent al costurilor de transport. De asemenea, serviciile DHL se adresează tuturor companiilor din sectorul tehnologic, care au nevoie de expertiza vamală oferită de DHL.

DHL IMPORT EXPRESS 12:00 asigură livrarea până în prânz a acelor expedieri vitale către oraşele mari şi centrele importante de afaceri, iar taxele de transport sunt achitate de importator la destinaţie. Acest serviciu este acum disponibil pentru clienţii din peste 135 de ţări şi include şi beneficiul oferit prin politica de garantare a returnării banilor*, în situaţia neplacută în care livrarea nu a fost făcută în timpul garantat.
Pentru acei clienţi care au nevoie de livrări chiar mai devreme de ora 12:00, DHL vine în întâmpinarea cerinţelor lor cu serviciul DHL IMPORT EXPRESS 9:00, care este oferit pentru marile oraşe din 90 de ţări la nivel global şi care beneficiază de aceeaşi politică de garantare a returnării banilor”.
Pentru a utiliza serviciile de import expres DHL, clienţii pot apela Departamentul de Relaţii cu Clienţii sau pot utiliza instrumentele online de expediere electronică (DHL Import Express Online), cu ajutorul cărora îşi pot alege inclusiv opţiunea de livrare de care au nevoie.

*Aşa cum este definit în Termenii şi Condiţiile DHL