Dezvoltarea personala – o necesitate

In ziua de azi, din ce in ce mai multi oameni au devenit constienti de faptul ca, pentru a avea succes si pentru a-si realiza toate obiectivele, la care astazi doar viseaza – plini de neincredere, in cele mai multe cazuri -, au neaparata nevoie de o indrumare, de un mentor, de un adevarat ghid, care sa-i calauzeasca pe drumul ce duce catre mult-ravnitul succes. In sfarsit si-au dat seama ca, in lipsa unui consilier pe probleme de dezvoltare personala si profesionala, nu au prea multe sanse de a se realiza. Problema care apare acum este una de ordin financiar, deoarece stim cu totii ca orele de consiliere (psihologica sau motivationala) au preturi destul de ridicate, inaccesibile pentru marea majoritate a oamenilor.

Solutia la aceasta problema este oferita de multitudinea de carti, audiobook-uri si situri web motivationale, care le ofera informatii de calitate la un pret redus, si chiar gratis (in cazul siturilor). Faptul ca oamenii au inceput sa caute din ce in ce mai mult literatura motivationala este un lucru cat se poate de imbucurator, care demonstreaza dorinta lor fierbinte de a se realiza, de a-si crea un viitor luminos si prosper, plin de impliniri si realizari notabile. Editurile si librariile sunt foarte receptive la aceasta cerere in continua crestere de resurse motivationale, de aceea ei o intampina cu o oferta pe masura, punand la dispozitia celor interesati o paleta foarte larga de produse din acest domeniu – carti de dezvoltare personala, audiobook-uri, caiete de lucru individual, etc. -, realizate atat de autori romani, cat si traduse din autorii straini – toate de o calitate exceptionala. Aceste resurse educationale au deosebitul avantaj ca ofera sfaturi de calitate la preturi mult inferioare unei singure sedinte de consiliere motivationala.

Din pacate insa, odata rezolvata problema de ordin financiar, apare un alt neajuns, si anume acela ca, in ciuda calitatii ireprosabile a acestor carti si in ciuda pretului exceptional, majoritatea oamenilor nu reusesc sa citeasca toata cartea pe care o cumpara. Acest lucru ingrijorator este aratat si de statistici, care au demonstrat ca sub 10 % din cei care cumpara o carte ajung sa treaca de primul capitol. Acesta este unul dintre motivele pentru care majoritatea celor preocupati de stiinta dezvoltarii personale nu ajung sa obtina succesul pe care si-l doresc. Abia atunci cand vor constientiza importanta parcurgerii cu deosebita atentie a cartilor motivationale si a punerii in aplicare a principiilor descoperite acolo (mai ales cele de managementul timpului), abia atunci vor avea sanse sa obtina ceea ce-si doresc mai mult de la viata.