Dezbate Romania

Joi, 11 noiembrie and cu ora 14:30, in sala Robert Schuman a Academiei de Studii Economice din Bucuresti va avea loc prima dezbatere din cadrul concursului “Dezbate Romania”. Proiectul incurajeaza cultura dezbaterii si oratoriei in randul tinerilor.

“De ce ramanem sau de ce plecam din Romania!?”, ““Mai are Romania valori!?”, “Sunt oare tinerii anului 2010 incapabili de performanta!?”, “Tinerii cu performante sunt sau nu recunoscuti in Romania!?” sunt intrebari si probleme care ii preocupa pe tineri si la care, multi dintre ei, incearca sa gaseasca raspunsuri argumentate. „DEZBATE  ROMANIA” este cadrul in care tinerii au posibilitatea sa-si expuna si sustina parerile, organizate conform rigorilor unui concurs de acest tip, in pro si contra.

Conceput sub forma unui concurs, proiectul „DEZBATE  ROMANIA” va consta in patru dezbateri,  care vor oferi finalistii care se vor confrunta in finala ce va avea loc la Palatul Parlamentului. In cadrul fiecarei dezbateri, vor exista doua echipe, (fiecare formata din 5 membri, studenti ai aceleiasi facultati), una sustinatoare a ipotezei pro si una sustinatoare a ipotezei contra.

Prima tema pentru care doua dintre cele opt echipe, care au trecut de etapa selectiei, vor cauta argumente pro si contra, va fi “Reprezinta emigrarea o solutie pentru tinerii din Romania?”. Seria de dezbateri va fi moderata si jurizata de specialistul in comunicare Lucian Mandruta. Au acceptat invitatia de a face parte din juriu si de a evalua argumentele si discursul echipelor participante in concurs: Directorul de comunicare BCR Corneliu Cojocaru, cantautorul Florin Chilian, realizatorul tv Mihai Morar si scriitorul Daniel O. Bejan.

In luna decembrie, in finala concursului, argumentele celor mai bune echipe vor fi dezbatute chiar in Palatul Parlamentului. Premiul acordat castigatorilor va fi de 1.000 de euro. Acestuia i se va adauga un premiu special: invitatia de a participa la o dezbatere televizata in cadrul emisiunii “Nimic important”, realizata de Lucian Mandruta la Antena 2.

“DEZBATE ROMANIA ” este un proiect initiat si sustinut de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei si Societatea Civila pentru Educatie si Informatizare, in parteneriat cu: Senatul Studentesc al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti , Asociatia Studentilor in Stiinte Politice – Universitatea Bucuresti si Asociatiei Studentilor la Jurnalism  si Comunicare.