Despre tendinte globale si oportunitati locale la Facility&Property Management Conference 2010

Cea de-a doua editie a Facility & Property Management Conference s-a incheiat. Cel mai important eveniment local specializat pe zona de mentenanta si gestionare a serviciilor din cadrul cladirilor a reunit pe 11-12 mai la Radisson Blu Hotel mai mult de 150 de participanti dornici sa afle ultimele tendinte, inovatii tehnologice si provocari care influenteaza industria de profil.

O suita de specialisti locali si internationali au vorbit – pe parcursul celor doua zile de conferinte si seminarii interactive – despre noile cerinte aparute in managementul imobiliar si despre impactul crizei asupra strategiilor de FPM. Acestea au dictat nu numai necesitatea reducerii costurilor operationale si eficientizarea cheltuielilor de intretinere si curatenie pentru cladiri, ci si orientarea catre cei mai potriviti furnizori de servicii aferente respectiv stabilirea celor mai avantajoase relatii contractuale.

In cadrul conferintelor din prima zi, Lucian Anghel (Building Support Services) a oferit solutii de contracarare a efectelor crizei, relevand importanta serviciilor cu valoare adaugata aduse de firmele si companiile de FPM, la fel ca si necesitatea verificarii bonitatii clientilor, a contractarii celor mai siguri furnizori sau a sprijinirii core business-ului. Apartenenta la o asociatie profesionala a fost si ea mentionata ca masura de protectie, Cristian Vasiliu prezentand ulterior beneficiile pe care le ofera ROFMA, singura asociatie de FM din Romania. Helmut Neubauer (Europolis Real Estate Asset Management) a aratat apoi publicului cum sa imbunatateasca performantele si managementul proprietatilor imobiliare, iar Razvan Mircea (Tuca Zbarcea & Asociatii) a facut o incursiune in aspectele juridice privind contractele de inchiriere.

Wayne Tantrum (Chairman, Euro FM) a venit la Facility & Property Management Conference pentru a sustine o sesiune speciala despre cum sa adaugi valoare afacerii prin sustenabilitate comerciala, parteneriate solide, inovatii, o buna comunicare cu clientii sau utilizarea cu responsabilitate a resurselor.

Sesiunea a doua a debutat cu Tudor Trita (ARCHIBUS) care a dat indicatii utile in managementul fortei de munca in acest context al taierii costurilor, in timp ce Ivan Houser (AVMOR Europe) a vorbit despre controlul costurilor, dar in ceea ce priveste serviciile de curatenie din cladiri. La final, Monica Ricci (eFM, Italy) a subliniat si ideii integrarii unor servicii care sa imbunatateasca performanta angajatilor, intarita de proiectarea eficienta din punct de vedere financiar a spatiilor de lucru.

In ultima sesiune, Papanicu Duglas (British American Shared Services), sustinut de Calin Istratoiu (Directia politica industriala si competitivitate, directia reciclarea materialelor
COMISIA NATIONALA PENTRU RECICLAREA MATERIALELOR), a infatisat audientei activitatile de caritate si eco-responsibility ale asociatiei “Care about me”. Spre finalul zilei, Ray Meininger (American Embassy) a vorbit despre implicatiile financiare ale proceselor de Facility Management, iar Cristian Badea (AEW Central Europe) a inchis conferintele, punand accentul pe valoarea pe care o pot aduce aceste servicii in gestionarea imobiliara.

Pe 12 mai, in cadrul workshopurilor interactive din ziua a doua, experti de la BSS, Archibus si Framinor (cu sprijinul Avmor Europe si Institutul Stiintelor de Curatenie din Ungaria) au oferit celor prezenti cele mai bune practici de Facility Management: solutii de software, de gestionare a fortei de munca si intretinere a vehiculelor, dar si de stabilire a indicatorilor de performana (KPI’s), eficientizare energetica a cladirilor si, nu in ultimul rand, de administrare optima a serviciilor de curatenie.

Conceputa si organizata de Evensys, conferinta s-a desfasurat sub egida ROFMA, beneficiind de sprijinul partenerilor Building Support Services (BSS), Archibus Solutions Centers si Framinor.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, puteti vizita site-ul: www.facilityconference.ro.

Extra Info:
Evensys este o companie de planificare de evenimente, cu peste 4 ani de experienta in organizarea de evenimente business. Evensys este specializata exclusiv pe dezvoltarea de conferinte si de seminarii proprii, ce acopera cinci domenii de activitate: Marketing & Comunicare, Internet & New Media, Financiar & Investitii, Real Estate si Retail. Evenimentele organizate trateaza tematici actuale, care privesc atat industria de business locala, cat si cea din Europa Centrala si de Sud-Est.
Incepand cu luna octombrie 2009, Evensys s-a lansat pe segmentul evenimentelor premium, organizand in premiera pentru piata locala o serie de workshop-uri specializate in colaborare cu Management Centre Europe (MCE), unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii dedicate dezvoltarii strategiilor de management la nivel international, cu activitati in Europa, Estul Mijlociu si Africa de Nord.
De asemenea, Evensys este organizatorul a doua cluburi de networking:
REIS – Real Estate Investors’ Society, club destinat investitorilor in real estate (250 membri) si sustinut de UniCredit Tiriac Bank si de CB Richard Ellis|Eurisko;
Web Club – primul club dedicat specialistilor de pe piata online din Romania