Despre gândirea pozitivă și cum să îți îmbunătățești modul de gândire

Puterea gândirii pozitive este un concept popular și uneori poate suna un pic clișeic, dar beneficiile fizice și mentale ale gândirii pozitive au fost demonstrate de numeroase studii științifice. Gândirea pozitivă vă poate da mai multă încredere pentru a îmbunătăți starea de spirit și poate chiar reduce afecțiunile în curs de dezvoltare, cum ar fi hipertensiunea, depresia și alte tulburări legate de stres.

Puteți defini gândirea pozitivă ca multitudinea de imagini pozitive, gânduri interioare frumoase sau optimism general, dar toate acestea sunt în continuare concepte ambigue. Dacă doriți să fie eficiente în gândire pentru a deveni un om mai pozitiv, vei avea nevoie de exemple concrete pentru a te ajuta în acest proces.

  1. Începe ziua cu o afirmație pozitivă.

Felul de a începe dimineața stabilește tonul pentru restul zilei. Te-ai trezit vreodată târziu, ai intrat în panică, apoi ai simțit că nimic bun nu s-a întâmplat pentru tot restul zilei? Acest lucru este probabil pentru că ai început ziua cu o emoție negativă și o viziune pesimistă, care a purtat acea energie în evenimentele ulterioare. Nu lăsa acest lucru să te domine. Începe ziua cu un gând bun și vei fi uimit de energia pozitivă pe care o s-o atragi asupra ta.

  1. Concentrează-te pe lucrurile bune, nu contează cât de mici.

Inevitabil, vei întâlni obstacole pe tot parcursul zilei, pentru că nu există ”acea zi perfectă”. Când te confrunți cu orice fel de provocare, concentrează-te asupra avantajelor, indiferent cât de mici sau neimportante par. Vezi partea bună în orice!

  1. Transformă eșecurile în lecții.

Nu ești perfect. Nimeni nu e. Vei face greșeli și vei experimenta eșecul în mai multe contexte, la mai multe locuri de muncă și cu mai multe persoane. În loc să te concentrezi pe modul în care ai greșit, gândește-te la ce ai de gând să faci în continuare, transformând eșecul într-o lecție. Învață din greșeli și fii deschis la oportunități. Nimeni nu a reușit din prima.

  1. Focus pe prezent.

Privește-ți mereu viața în ansamblu. Nu te lăsa afectat de certuri, comentarii răutăcioase și alte lucruri negative. Gândește-te că prezentul îți surâde, ai ajuns până în momentul acesta și toate sunt în favoarea ta. De ce să lași un moment de câteva minute să îți strice o zi de 24 de ore?

  1. Înconjoară-te de oameni, prieteni și colegi care te inspiră.

Când ești într-un cerc plin de oameni pozitivi, vei auzi perspective pozitive, povești pozitive și afirmații pozitive. Cuvintele lor optimiste îți vor influența propria linie de gândire. Fă ceea ce se poate pentru a îmbunătăți gândirea altora și lasă-te inspirat de cei care împărtășesc cu alții gânduri bune.

Cabinetul nostru este alături de tine dacă ai nevoie de ajutor. Oferim consiliere psihologică, terapie și ajutor în dezvoltarea personala. Nu ezita să ne contactezi la numărul de telefon 0773 711 746 sau intră pe site pentru mai multe detalii: http://www.psihologiecuantica.ro/