Despre cantarele electronice si casele de marcat

Daca sunteti persoana juridica si aveti de gand sa desfasurati o activitate economica in domeniul prestarii de servicii direct catre populatie sau in domeniul distribuirii de produse cu amanuntul, aveti nevoie conform legii OUG 28/1999, art. 1, alineatul 1 de aparatura fiscala pentru a desfasura activitatea economica in legalitate. Aveti nevoie de case de marcat si cantare electronice.

Astfel, nu puteti incepe niciuna din activitatile economice mai sus mentionate, fara a achizitiona si a fiscaliza in prealabil echipamentele mentionate. Cantarele electronice pot fi folosite in magazine mari, in market-uri, fiind astfel nevoie de obicei de cantare care pot elibere etichete autocolante cu codul, pretul si produsul. Asta in cazurile in care clientul trebuie sa-si cantareasca singur produsele. In cadrul unui magazin mai mic, nu va fi nevoie de asa ceva ci doar de un cantar electronic simplu.

La fel se intampla si atunci cand vorbim de  case de marcat. Ele trebuie alese in functie de cate produse vreti sa memoreze, cate role sa aiba si bineinteles, in functie de volumul de tranzactii zilnice preconizat.

Dupa ce ati achizitionat aparatura necesara de la un distribuitor autorizat, mai trebuie sa faceti un pas, inainte de a va putea desfasura activitatea economica in legalitate. Trebuie sa fiscalizati casa de marcat.

Acest proces presupune in primul rand intocmirea unui dosar pentru a vi se putea elibera o serie fiscala. Cu acest dosar, trebuie sa va prezentati si sa-l depuneti la Directia Generala a Finantelor Publice. Dupa ce vi s-a aprobat trecerea casei de marcat in regim fiscal, nu va mai ramane decat sa va incepeti activitatea economica propriu-zisa.