Design de ambalaj

Design grafic 

Designul grafic este meseria de a crea continut vizual pentru a comunica mesaje. Aplicand ierarhia vizuala si tehnicile de aspect al paginii, designerii grafici folosesc tipografia si imaginile pentru a satisface nevoile specifice ale utilizatorilor si se concentreaza asupra logicii de afisare a elementelor in desene interactive pentru a optimiza experienta utilizatorilor. 

Design-ul de ambalaj 

Designul grafic, cunoscut si sub numele de design al comunicarii, sau design de ambalaj este arta si practica de planificare si proiectare a ideilor si a experientelor cu continut vizual si textual. Forma pe care o ia poate fi fizica sau virtuala si poate include imagini, cuvinte sau grafice. Experienta poate avea loc intr-o clipa sau intr-o perioada lunga de timp. Lucrarea se poate intampla la orice scara, de la proiectarea unei stampile postale unice la un sistem national de semnalizare postala. Poate fi destinat unui numar mic de persoane, cum ar fi un design unic sau editie limitata, sau poate fi vazut de milioane de oameni, ca si in cazul continutului digital si fizic interconectat al unei organizatii internationale de stiri. Poate fi si pentru orice scop, comercial, educational, cultural sau politic.  

Design-ul de ambalaj este adesea confundat cu ilustratia, dar in timp ce un ilustrator creeaza sau deseneaza o imagine ca raspuns la o idee, un designer combina ilustratii, fotografii si tip pentru a comunica o idee. O modalitate de a intelege acest lucru este de a lua in considerare diferenta dintre un producator de mobila si un designer de interior. 

Elemente de design grafic 

Design-ul grafic utilizeaza modele bazate pe imagini ce implica fotografii, ilustratii, logo-uri si simboluri. Aceste modele pot include diferite combinatii ale urmatoarelor elemente. 

Linii: drepte, curbate, ondulate, groase, subtiri – cand vine vorba de linii, posibilitatile sunt nenumarate. Liniile permit proiectantilor sa creeze diferite spatii. Acestea pot fi folosite pentru a ghida privitorul sau pentru a face elementele sa urmeze o anumita cale pentru trimiterea spectatorului cu usurinta de la punctul A la punctul B. 

Forme: Formele sunt folosite pentru a oferi o varietate de moduri de a umple spatiile, de a fi baza unui text si totodata si alte forme de continut. Formele pot fi facute dintr-o joaca, folosind spatiul alb. 

Culoare: Culoarea sau absenta culorii este foarte imporanta pentru aspectul oricarui design. Intelegerea teoriei culorii, poate influenta uimitor un design si un brand, integrand o culoare indrazneata sau o subtilitate stralucitoare. 

Tip: Tipul poate transforma un mesaj dintr-un banal text intr-o capodopera. Fonturile diferite,  spatierea, dimensiunea si culoarea, pot adauga energie in plus punctului pe care il comunicati lumii.