Design build fundatie

Dezvoltarea unui design build fundatie pentru o cladire este cea mai importanta etapa pentru construirea unei cladiri.?Specialistii calificati ai companiei Terratest Romania au multi ani de experienta in domeniul proiectarii fundatiilor cladirilor cu o complexitate diferita. Compania garanteaza dezvoltarea de inalta calitate a proiectului fundatiei exact la timp.?Proiectul de fundatie, finalizat de expertii companiei Terratest Romania, indeplinesc toate cerintele legale. Proiectantul, bazandu-se pe datele furnizate de Client, colecteaza incarcaturi din sol si selecteaza structura fundatiei.?Deoarece partea subterana a cladirii este o lucrare comuna a solului si a fundatiei, este necesar sa se tina cont si de caracteristicile solului pentru a executa fundatia si de calculele capacitatii de rulare a acestuia.?Un rol important in dezvoltarea lucrarii de design build fundatie il joaca calculul ariei. In functie de rezultatele calculelor, de schema structurala a cladirii, se pot utiliza mai multe tipuri de fundatii. Lucrarea de design build fundatie este realizata ca un proiect separat sau in proiectarea la cheie a unei cladiri sau structuri.?  

Design build fundatie – date initiale 

Pentru a incepe lucrarile la?design build fundatie, Clientul trebuie sa furnizeze urmatorul pachet de documente: 

  • Ingineria si conditiile geologice ale santierului; 
  • Caracteristicile climatice ale zonei de constructie; 
  • Planuri si sectiuni arhitecturale; 
  • Informatii despre proiectarea si caracteristicile tehnologice ale structurii, conditiile de functionare a acesteia; 
  • Lista aproximativa a incarcarilor care actioneaza pe fundatii; 
  • Dorintele si preferintele atunci cand se alege tipul de fundatie. 

Pe baza informatiilor furnizate, expertii Terratest Romania vor calcula si selecta cea mai buna optiune pentru fundatie. 

Design build fundatie – Compozitia lucrarii 

Structura?proiectului de fundatie?include urmatoarele desene: 

  • Date generale; 
  • Scheme, desene si unitati; 
  • Specificarea materialelor; 
  • Calculul solului de fundatie. 

Datele generale indica caracteristicile de proiectare ale dispozitivului de fundare, date privind sondajele de inginerie si geologice, conditiile climatice ale santierului. Schemele si desenele reflecta schema structurala generala a fundatiilor.?Specificatia materialului reflecta masa tuturor tipurilor de armaturi individuale, indicand cantitatea pentru tije individuale sau mulaje pentru grile, indicand masa pentru ordonarea convenabila a produselor de armare pe santier. Lucrarea de design build fundatie este una dintre cele mai dificile etape in elaborarea documentatiei de proiectare, si, in functie de alegerea schemei structurale a fundatiei, se determina fiabilitatea intregii cladiri. 

Design build fundatie – Tehnologia de proiectare 

Terratest Romania foloseste sisteme software care sunt cele mai frecvente in constructiile moderne si convenabile pentru executarea rapida si de inalta calitate a proiectelor.?Calculul capacitatii portante a solului de fundatie si selectarea armaturii de fundatie se realizeaza utilizand programe de calcul specializate. 

Afla mai multe detalii despre design build fundatie pe https://terratestromania.ro/