Deşi cercetarea românească este în criză economico-financiară, reprezentanţii INCDMTM au obţinut două medalii la Geneva

Cea de-a 39-a ediție a Salonului Internaţional de Invenții de la Geneva, Elveţia, a adus reprezentanţilor Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnică Măsurării din Bucureşti o medalie de aur şi una de argint.

Invenţia premiată cu aur se numeşte: Sistem mecatronic de măsurare a deplasărilor unghiulare – DIGITIR – şi îi are ca autori pe inginerii: dr. Gheorghe I. Gheorghe, dr. Paul Beca, Neculai Mocanu,
Paul Ancuţa, Mircea Olaru şi Iulian Ilie, în timp ce Sistemul de deplasare după două direcţii rectangulare, avându-l ca autor pe dl. dr. ing. Iulian Vasile a obţinut medalia de argint.

“Prin succesul obţinut de cercetătorii INCDMTM, demonstrăm că în ciuda turbulenţelor cu care se confruntă economia naţională şi mai ales a subfinanţării, domenii high-tech precum Mecatronica nu încetează să producă rezultate competitive”, afirmă dl. prof. univ. dr. ing. Gheorghe Ion Gheorghe, director general al INCDMTM.

Produsele prezentate de INCDMTM ÅŸi premiate la Geneva sunt realizări complexe, de înaltă tehnicitate, cu aplicabilitate în măsurări ÅŸi poziÅ£ionări unghiulare foarte precise, în regim static ÅŸi dinamic ÅŸi echipări – ca sistem NC ÅŸi CNC, la maÅŸini unelte ÅŸi alte echipamente tehnologice, precum roboÅ£i / microroboÅ£i industriali ÅŸi roboÅ£i / microroboÅ£i de control inteligent.