Deputatii sustin “Ziua Internationala de Lupta impotriva Cancerului”

Biroul permanent al Camerei a aprobat astfel solicitarea Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer privind marcarea “Zilei Internaţionale de luptă Impotriva Cancerului” in plenul Camerei Deputatilor

Deputaţii vor marca in data de 7 februarie, în plen, “Ziua internaţională de Luptă impotriva Cancerului” printr-un mesaj menit sa sensibilizeze opinia publica cu privire la cancer. In cadrul lucrarilor in plen de luni Preşedintele comisiei de sănătate, dna. Rodica Nassar, va citi mesajul de încurajare si la final deputatii vor aplauda timp de un minut pentru toţi supravieţuitorii de cancer.

Biroul permanent al Camerei a aprobat astfel solicitarea Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) privind marcarea “Zilei Internaţionale de luptă Impotriva Cancerului” in plenul Camerei Deputatilor. Cezar Irimia, presedintele FABC a declarat:” Doresc sa multumesc deputatilor pentru sprijinul acordat in aceasta campanie de senzibilizare. Prin această acţiune, dorim să determinăm un număr cât mai mare de oameni să se adreseze medicului si să-şi schimbe comportamentul actual cu privire la controlul medical. Stilul de viaţă modern este caracterizat de o mulţime de factori care pot induce, din păcate, această boală. Deşi cancerul reprezintă a doua cauză de deces la nivel mondial sunt numeroase forme de cancer ce pot fi tratate dacă sunt depistate la timp”.

“Testaţi-vă şi informaţi-vă cu privire la cancer!”, este îndemnul Federatiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din Romania”.