DentalTV-dentistul tau on-line

DentalTV este prima televiziune on line cu caracter dentar din Europa. Apare ca o cerinta fireasca intr-o tara unde problemele dentare detin procente ridicate, gradul de igiena si de insusire a masurilor de preventie fiind foarte scazut.Va incepe sa emita 24 de ore din 24 de pe 20 ianuarie 2010, scopul acesteia fiind acela de informare si educare, atat a pacientilor cat si a specialistilor din domeniu. Echipa este formata din medici dentisti cu reputatie , din specialisti cu vechime in domeniul audiovizualului si din experti din domeniul IT. Toate programele vor fi difuzate gratuit.
Investitia initiala a fost de circa 100000 de euro si este sustinuta de actionarii clinicii Implantodent din Constanta, respectiv sotii Chemal, Taner si Ozlem. Sediul televiziunii este in Constanta, insa in urmatoarele 3 luni, odata cu dezvoltarea proiectului, se urmareste deschiderea unui studio in Bucuresti in care sa se realizeze emisiuni in direct – studioul va cuprinde cabinet propriu ultradotat si sala de operatii.
Va contine doua sectiuni principale, una dedicata pacientilor si una dedicata profesionistilor. Sesiunea dedicata pacientilor , va cuprinde numeroase materiale video despre afectiunile stomatologice, despre prevenirea si tratamentul acestora si multe reportaje informative.Pacientii vor face cunostinta cu cea mai avansata tehnologie din domeniu, cu clinici performante din tara si din Europa, vor viziona interviuri si emisiuni cu caracter episodic realizate cu personalitati romane si straine din lumea stomatologica. Orice raspuns legat de tratamente simple si complexe, medicamente si materiale utilizate in cabinetele si clinicile dentare, va fi gasit cu usurinta la aceasta sectiune.Totodata, va fi lansat un concurs national prin care, cu ajutorul unei clinici dentare de prestigiu din tara, un fericit castigator va beneficia gratuit de un tratament complex si scump de reabilitare totala a danturii prin cele mai moderne mijloace de tratament.
Sectiunea dedicata profesionistilor va contine informatii si tehnici moderne de tratament, filmate la calitate de inalta definitie, cursuri on-line cu profesori de prestigiu din tara si strainatate, prezentari si lansari de carte, evenimente din domeniu, vor fi difuzate prezentari de materiale si tehnologie sustinute de producatori si importatori, precum si operatii transmise live.
In concluzie, suntem convinsi ca munca echipei de realizatori va avea ca rezultat, in scurt timp, cresterea nivelului de informatie specifica a populatiei, cresterea nivelului medicinii dentare romanesti, a calitatii actului stomatologic si a nivelului de pregatire a medicilor din domeniul medicinii dentare.