De ce sa folosesti un sampon profesional?

Ingrijirea parului pentru toate tipurile de par 

Fiecare fir de par are propriile sale caracteristici. Cu putin efort, puteti invata cu usurinta cum sa profitati la maxim de cele mai bune caracteristici ale parului. Chiar daca apar probleme temporare, exista metode testate pentru a le face fata. Exemple de astfel de probleme sunt parul plin de viata, lipsit de volum, volum insuficient si capetele despicate. Produsele corespunzatoare de ingrijire a parului vor restabili rapid natura radianta a parului. 

Asigurati-va ca va concentrati asupra caracteristicilor speciale ale propriului dvs. par. Parul lung are nevoie de ceva mai multa grija decat cel scurt. Uscaciunea, rezultatele supra-procesarii si capetele despicate se vad mai ales in cazul parului lung. Formula magica pentru parul lung: nu cantareste parul in apropierea radacinilor si ofera o multime modalitati de ingrijire bogata pentru capetele parului. Aceasta formula garanteaza un volum mare si protejeaza capetele despicate. 

Sampoane profesionale vs Sampoane comerciale 

Intotdeauna a existat o lupta intre sampoanele comercializate si cele profesionale. Pe de o parte, stilistul ne ofera un sampon profesionist cu 50 de lei, de exemplu, iar pe de alta parte cei mai buni prieteni ai nostri recomanda unul care este mai mic de jumatate din suma. Multi dintre noi am incercat probabil mai multe tipuri de sampon in trecut, deoarece incercam sa economisim ceva bani si pentru ca pot fi gasiti cu usurinta, in orice supermarket sau chiar non-stop in apropierea blocului nostru. 

Primul gand al consumatorului atunci cand este recomandat un sampon profesional este „Va avea acest efect cu adevarat?” Da, va avea acest efect cu adevarat. Samponul profesionist este un produs pe care cu siguranta il meritam, ca si parul nostru, in acelasi mod in care meritam produsele cosmetice bio. Sampoanele profesionale pastreaza flora microbacteriala naturala a scalpului si respecta filmul hipolipid al parului. In acelasi timp, acestea sunt mult mai blande si concentrate, ceea ce va duce la un cost mai mic din cauza cantitatii mici de produs utilizat. 

Sfaturi pentur ingrijirea parului 

Scalpul si parul trebuie curatate cu miscari circulare, in sensul acelor de ceasornic. Avem intotdeauna nevoie de 2 sampoane, deoarece primul elimina excesul de sebum, iar cel de-al doilea spala usor parul si il pregateste pentru tratament. Dupa aceea, parul trebuie tamponat usor cu un prosop (astfel incat cuticula parului sa nu fie distrusa) si apoi aplicam balsam sau masca. Sampoanele obisnuite contin multa apa, parabeni (conservanti derivati din ulei), silicoane, coloranti si substante de tratare considerabil mai putin, vitamine, uleiuri si alte minerale de care parul are nevoie pentru a fi sanatos. 

Curbarea, vopsirea si indreptarea parului va duce la uscarea acestuia cu o temperatura prea ridicata, factorii poluatori de mediu, clima, soare (chiar daca este vara), stres – toate acestea dauneaza parului, dar o ingrijire sustinuta cu produse profesionale poate duce noi la un par sanatos.