De ce sa alegi un tavan extensibil ?

Atunci cand vine vorba despre design-ul interior al casei, daca tavanul este neuniform sau exista anumite defecte vizibile ale acestuia, trebuie de cele mai multe ori sa investesti foarte multi bani, timp si munca pentru a- l renova in totalitate. Cea mai buna solutie pentru cand iti doresti un tavan incredibil, care ofera tot felul de avantaje, este sa optezi pentru un tavan extensibil.

 Ce este tavanul extensibil?

Tavanul extensibil poate fi considerat un element modern, cu ajutorul caruia se poate renova, amenaja sau chiar moderniza orice incapere , acesta aplicandu-se rapid, nu are denivelari , iar in cazul in care se doreste din diverse motive, se poate monta si demonta fara a se deteriora.

Acest tip de tavan este obtinut dintr-o membrana fina din PVC, care se intinde cu usurinta pe orice fel de cadru, astfel incat putem spune despre tavanele extensibile ca se pot adapta oricaror cerinte sau spatii.

Tavanele extensibile se intalnesc in diverse forme si textura, ele putand fi clasificate in functie de textura, astfel: tavane extensibile lucioase( tip oglinda), tavane extensibile mate si satinate( clasice), tavane extensibile personalizate( printate), tavane extensibile translucide      ( luminoase), tavane extensibile 3D, tavan extensibil cer instelat, etc. Toate aceste modele se diferentiaza prin textura si aspect, cele mate fiind rugoase la atingere, iar cele lucioase pot reflecta lumina si obiectele si pot mari vizual spatiul din incapere.

Totusi, tavanele extensibile lucioase sunt mai potrivite pentru a fi montate in spatii comerciale sau magazine mari.

Care sunt caracteristicile principale ale tavanelor extensibile?

Cel mai mare avantaj oferit de aceste tavane extensibile este acela ca pot fi montate intr- un timp foarte scurt, de exemplu intr- o incapere normala de 20 mp poate fi montat tavanul extensibil in 2- 3 ore. Daca in camera sunt foarte multe colturi, sau se vrea un model mai special, cu denivelari si portiuni curbate, timpul de montare va creste.

Datorita materialului din care este confectionat acest tip de tavan, acestuia i se ofera foarte multa rezistenta in ceea ce priveste temperatura suportata, deci este posibila montarea acestui model de taval in orice incapere. De asemenea este foarte rezistent in ceea ce priveste umiditatea, condensul sau igrasia.

Materialul din care este confectionat nu continue substante toxice si are capacitatea de a nu retine mirosurile .

Un alt aspect foarte important legat de aceste tavane extensibile  este faptul ca aceasta folie din PVC este impermeabila si suporta o cantitate foarte mare de apa, fiind de un real ajutor pentru locuitorii apartamentelor din bloc care risca sa fie inundati de vecini. Acest tavan este considerat o bariera in fata apei, pana la gasirea unei solutii cat mai eficiente de inlaturare a apei.

Un alt avantaj este ca tavanul permite montarea oricaror corpuri de iluminat, fie peste tavan, fie incastrate daca este vorba despre spoturi. Daca se opteaza peste un model de tavan semi-transparent, atunci intre tavanul vechi si cel extensibil pot fi montate leduri sau lampi, pentru cazurile in care se doreste un iluminat ambiental. Acest lucru nu prezinta nici un pericol, pentru ca pelicula PVC nu este afectata in nici un fel de caldura produsa de acestea,