De ce să alegi un suport de bicicletă pentru perete

Lipsa spațiului de depozitare este una dintre principalele probleme cu care se confruntă un ciclist, mai ales dacă locuiește la bloc. Pentru unii chiar, acest aspect reprezintă un impediment pentru a-și cumpăra bicicleta mult visată.

Dar nu trebuie să renunți la visul tău de a avea un astfel de vehicul. Pe piață există mai multe soluții de depozitare a bicicletei, potrivite chiar și pentru cei care locuiesc într-un mic apartament. Suportul de perete este una dintre aceste soluții și a început să fie din ce în ce mai popular și la noi în țară.

Ce este suportul de perete pentru bicicletă?

Pentru iubitorii ciclismului care se confruntă cu problema spațiului de depozitare, acest suport este o adevărată mană cerească. În afară de faptul că îți dă posibilitatea să te folosești de un spațiu care altfel ar rămâne neexploatat, acesta este și un puternic element de decor. Evident, acest din urmă aspect este valabil pentru cei care își iubesc bicicletele (oricât de ciudat ar suna asta, dar împătimiții știu despre ce vorbesc), dar poate fi puternic dezaprobat de alții.

Aceste suporturi vin într-o gamă variată de modele și culori, deci ai de unde alege unul care să se integreze în decorul casei tale.

Tipuri de suport

Un suport de perete pentru bicicletă poate fi conceput în așa fel încât să poți agăța de el doar roata din față sau întreaga bicicletă. Acesta din urmă este dotat cu două brațe lungi care îți permit fixarea în siguranță a bicicletei.

Înainte de a achiziționa un astfel de sistem, trebuie să știi că fiecare are avantaje și dezavantaje. Analizează cu atenție spațiul pe care îl ai la dispoziție, tipul de bicicletă, precum și stilul de viață, înainte de a lua decizia finală cu privire la suportul de perete.

Cum se montează

Dacă îți faci griji cu privire la montarea suportului de perete, află că nu ai de ce să îți faci griji. Acestea vin de obicei însoțite de un kit de instalare și tot ceea ce ai nevoie este o bormașină și niște bolțuri sau holzșuruburi. Dă găuri cu bormașina, prinde suportul în perete și atașează bicicleta. Bucură-te apoi de priveliștea frumoasă.

Acestea fiind spuse, iată că un simplu suport de perete îți poate rezolva problema depozitării. Îl poți folosi nu doar în casă, ci și în garaj sau pe un perete exterior al casei. Posibilitățile sunt nenumărate și la îndemână, având în vedere că un astfel de suport este destul de ieftin și ușor de montat.

În plus, te ajută să folosești un spațiu neutilizat până atunci, căci mulți dintre noi tindem să nu profităm de spațiul liber de pe pereți.

În final, ca un ultim sfat, înainte de a da banii pe dispozitiv, cere și părerea părinților (dacă locuiești cu aceștia) sau a partenerului de viață. Ai fi surprins să afli câte idei preconcepute există pe tema depozitării bicicletei în interiorul casei.