De ce purtarea unui machiaj profesional ne face bine

Ati auzit toate acele afurmatii despre fetele care poarta “prea mult” machiaj, dar ce inseamna “prea mult makeup” cu adevarat? Daca intrebati o fata sau o femeie, ele va vor spune cu toata sinceritatea ca un machiaj profesional Beauty One Shop le da incredere in ele insele si le alunga angoasele. In general fetele si femeile nu se machiaza pentru a arata bine pentru altcineva, ci o fac sa arate bine pentru ele insele. Apoi auziti oamenii spunand unei femei ca “este mai frumoasa fara machiaj”, dar atunci cand o vad nemachiata, aceleasi persoane care sustin ca nu are nevoie de make-up o intreaba daca se simte bine sau nu cumva este bolnava. Vi se pare ca toate acestea au vreun sens? Deloc. 

De ce machiajul este cel mai bun prieten al unei femei
Machiajul nu face doar ca o femeie sa arate mai prezentabila, dar o face sa se simta mult mai bine cu ea insesi si sa se increada mai mult in fortele proprii, ca un intreg. Nu conteaza daca nu sunteti asa de bune la aplicarea machiajului pentru ca indiferent de ce faceti, dupa ce va machiati va veti simti mereu mai bine. Machiajul nu va va parasi, nu va judeca iar daca vi se termina, puteti oricand sa cumparati altele, mai bune. Machiajul este cel mai bun prieten pe care il poate avea o femeie, pentru ca o va face mereu sa se simta frumoasa si nu o va dezamagi cu adevarat niciodata. Nu este un lucru rau sa purtati machiaj (cum credeti unii oameni), daca va face sa va simtiti frumoase. Asa ca folositi-va de make-up, purtati-l, rasfatati-va si va veti simtiti mai frumoasa. Si cu asta, basta! Femeile nu ar trebui niciodata sa asculte ceea ce spun oamenii, pentru ca indiferent daca purtati machiaj sau nu, lumea mereu nu va scapa nicio ocazie sa emita judecati privind aspectul dumneavoastra.

Ascultati ce spun femeile care poarta machiaj atunci cand vor si nu poarta make-up cand nu au chef! Daca vreti sa va machiati, atunci faceti-o. Dar faceti-o pentru dumneavoastra, pentru ca indiferent de ce spun cei din jur, sa aveti grija de aspectul personal este un mod prin care incercati intr-adevar sa va simtiti bine si fericita. Machiajul este cel mai bun prieten al femeilor in multe feluri. Primul motiv este pentru ca femeile se simt mai frumoase atunci cand poarta machiaj. Se simt mai bine si mai atractive cand poarta make-up. 

Obiceiurile de machiaj sunt vechi de cand lumea

Atat barbatii, cat si femeile, au folosit instrumente si produse de machiaj pentru a-si imbunatati aspectul si a fi mai frumosi din toate timpurile. Arta machiajului este o practica care dateaza chiar dinainte decat pidamidele construite in Egiptul Antic. Nu e nimic nou!

Machiajul nu inseamna defecte!
In cultura de astazi, exista oameni percep machiajul drept o modalitate de a ne ascunde nesiguranta si defectele. Cu toate acestea, atunci cand fetele tinere poarta machiaj pentru prima data, nu se percep ca fiind nesigure, ci mai degraba experimenteaza produse noi. Ele nu incearca sa mascheze o eventuala lipsa de incredere, ci mai degraba sa exploreze trasaturile chipurilor lor.

Conotatiile machiajului in zilele noastre implica faptul ca femeile sunt nesigure de ele insele si se simt ca si cum ar trebui sa-si ascunda caracteristicile sau sa incerce sa le modifice pentru a se potrivi cu ceea ce se portretizeaza in media. Deoarece mass-media joaca un rol imens in idealul contemporan al frumusetii, multe produse de machiaj sunt concepute pentru a oferi o anumita estetica vizuala. Insa ar trebui sa ne machiem pentru a fi noi, nu tipare mediatice.

Machiajul ne da incredere in sine
Unii pot considera actul de a purta machiaj drept o vanitate. Pentru a aplica machiajul, trebuie sa te uiti la propria persoana in oglinda si sa aplici materiale de infrumusetare. Acest lucru poate fi perceput ca o inflmatie a eului – sa depui atat de mult efort doar pe aspectul fizic. Dar machiajul poate fi si datator de putere. De exemplu, permite victimelor arse in incendii sa se simta ca ele insele cand se uita in oglinda. Permite oamenilor sa devina intimi cu propriile lor fete si sa se simta confortabili cu ei insisi.

O data ce ajungeti la un anumit punct de confort si incredere in fortele proprii atunci cand machiaj, atunci veti incepe sa simtiti acelasi confort si fara el.