De ce nu obtii cele mai bune rezultate pe banda de alergat

Cand vine frigul, multi alergatori in aer liber se reorienteaza catre sala de fitness, unde pot alerga fara probleme, intr-un mediu cu temperatura controlata, pe banda de alergat.

Daca ai incercat o banda de alergat dar nu ai obtinut rezultate satisfacatoare, probabil te intrebi ce faci gresit. Iata, mai jos, cateva greseli pe care s-ar putea sa le faci cand alergi pe o banda de alergat, indiferent ca faci acest lucru acasa sau la sala de fitness:

1. Nu ajustezi inclinatia benzii

Cand nu ajustezi inclinatia benzii de alergat depui mai putin efort si consumi mai putine calorii. In plus, nici nu iti pui muschii picioarelor si ai zonei core la treaba asa cum ai face-o cand ai urca, in realitate, un deal. Din aceasta cauza, vei vedea mult mai greu rezultatele pe care ti le doresti, si aici vorbim, desigur, despre kilogramele pe care doresti sa le elimini.

Desigur, daca alergi doar pentru sanatate si senzatia de bine pe care ti-o da sportul, poti sa folosesti banda si fara inclinatie, din cand in cand. Totodata, daca faci antrenamente de tip HIIT, inclinatia iti va fi foarte utila.

2. Nu alergi la viteze variate

Asa cum spuneam mai sus, exista posibilitatea de a face HIIT in timp ce alergi pe banda. Acest mod de a te antrena arde mai multe calorii decat antrenamentele obisnuite, deoarece alterneaza perioade de efort intens cu perioade de efort mediu sau minim. Prin urmare, pentru a depune mai mult efort si a arde mai multe calorii, poti creste atat inclinatia cat si viteza.

Bineinteles, probabil nu o sa ai mereu chef sa te antrenezi intens. Si mersul poate arde calorii insa, daca vrei sa arzi un pic peste medie, creste usor viteza benzii de alergat pentru a merge in ritm alert.

3. Te sprijini pe brate

Desi s-ar putea sa fii tentat sa faci asta pentru a tine pasul cu viteza setata, sprijinirea in brate, pe manerele laterale ale benzii, scade dificultatea antrenamentului, iar antrenamentele tale vor fi mai putin eficiente. In plus, sprijinirea pe brate te poate determina sa te apleci si sa iti cauzezi dureri de umeri, spate, si gat.

Daca observi ca faci acest lucru, este bine sa te opresti si, eventual, sa scazi viteza, daca nu poti tine pasul cu banda fara sa iti utilizezi si bratele

4. Nu adaugi greutati

Un mod mai rapid de a-ti tonifia musculatura si de a arde calorii in plus este utilizarea greutatilor pentru brate si glezne. Acestea iti vor face antrenamentul mai solicitant fara sa trebuiasca sa faci alte exercitii in plus.

5. Nu folosesti accesoriile potrivite

In primul rand, atunci cand alergi este important sa ai adidasi pentru alergare, pentru a minimiza impactul asupra picioarelor si a alerga mai bine. Ai nevoie si de haine lejere, insa acest lucru nu inseamna sa ai cei mai largi pantaloni posibil.

Dimpotriva, te poti imbraca cu pantaloni stramti, dintr-un material flexibil si cu cat mai putine cusaturi, pentru a nu te deranja prin frecarea cu pielea in timpul alergarii. Imbraca si un tricou din materiale care se usuca repede, precum poliesterul si nylon-ul, pentru a alerga confortabil.

Photo by William Choquette: https://www.pexels.com/photo/an-on-treadmill-1954524/