De ce este necesar un consult oftalmologic facut in mod regulat

In cazul in care sunteti purtatori de ochelari un consult oftalmologic facut la un interval regulat de timp este necesar.

Cand este recomandat sa iti faci consult oftalmologic?

Dar de cele mai multe ori este bine ca atunci cand simtiti ca vederea si capacitatea dumneavoastra de a va concentra asupra unor obiecte si de a le discerne se inrautateste este recomandat sa va faceti un consult oftalmologic.

consult-oftalmologic

Mai mult de atat, exista anumite boli ce nu vor prezenta simptome, asadar nu ati vrea sa agravati mai mult problema lasand-o netratata. In cadrul unui consult oftalmologic pacientului i se vor face o serie de teste specifice care vor testa acuitatea vizuala, motilitatea extraoculara a muschilor, functia pupilului, campurile vizuale si asa mai departe.

Vizita unui cabinet oftalmologic din Bucuresti depinde de la varsta la varsta. Exista anumite varste cand este obligatoriu ca un pacient sa isi faca un astfel de consult. Astfel ca la urmatoarele varste este recomandat sa faceti o vizita la un cabinet oftalmologic din Bucuresti:

Parintii trebuie sa isi duca copiii la varsta de 6 luni la un cabinet oftalmologic din Bucuresti pentru un prim control. Iar apoi atunci cand copilul are trei ani. Aceste prime consultatii sunt foarte important, caci daca se lasa problemele de vedere netratate la aceasta varsta, acestea se vor agrava extrem de mult pe viitor.

Apoi urmeaza ca pana la varsta de 18 ani sa isi faca o data la doi ani o consultatie pentru a se asigura ca nu exista vreo problema de vedere.

In cazul in care exista factorii de risc este necesar sa se faca o consultatie la o perioada mult mai scurta de timp.

Dupa varsta de 61 acest consult se va efectua o data la un an.

Care sunt simptomele care iti vor indica ca este necesar un consult oftalmologic?

Chiar daca un consult oftalmologic facut in mod regulat este obligatoriu pentru a vedea ca sanatatea ochilor dumneavoastra este sub control, exista si anumite simptome care iti vor indica necesitatea acestui consult:

  • Spre exemplu daca vederea dumneavoastra a inceput de cateva zile sa devina neclara. De obicei acest simptom este insotit si de durerile de cap.
  • Un alt simptom des intalnit sunt durerile ochilor. Daca aceasta durere persista timp de mai multe zile, poate indica faptul ca aveti o infectie oculara sau alte probleme mult mai grave.
  • Un alt simptom des intalnit este faptul ca prezentati sensibilitate la lumina. Acest simptom poate indica faptul ca aveti o infectie oculara, iar in acest caz este necesara o consultatie.