De ce ai nevoie de un consult ginecologic in mod regulat?

Un consult ginecologic iti poate evalua starea de sanatate si este bine sa il efectuezi la o perioada regulata pentru a evita aparitia viitoarelor probleme pe viitor. De aceea, este important sa faci o vizita pe la un cabinet de ginecologic din Bucuresti nu doar atunci cand prezenti simptome precum sangerari, dureri insuportabile, etc.

Ginecologia este un aspect important pentru orice femeie interesata de propria sanatate.

Cum sa alegi cabinetul unde sa efectuezi un consult ginecologic?

Exista cateva aspecte care iti poti indica daca un cabinet de ginecologie din Bucuresti este de incredere. Nu trebuie sa privesti superficial acest aspect, asa ca informeaza-te bine inainte de a alege locul unde iti vei face analizele ginecologice. Fii atent la aspecte precum:

Daca medicul ginecolog are experienta – medicul ales trebuie sa inteleaga ca diferitele categorii de varsta trebuie abordate diferit in timpul unui consult ginecologic si trebuie sa se comporte cu profesionalism, in asa fel incat pe parcursul intregii procedurii pacientii sa se simta cat de confortabil posibil. Medicul trebuie sa aiba mereu in vedere ca unii pacientii sunt mai sensibili si trebuie sa actioneze cu calm si cu rabdare cu acestia. Nivelul de stres al pacientului trebuie sa fie mereu cat de redus posibil. Daca totul se desfasoara in conditii bune, pacientii sunt mult mai inclinatii sa recomande cabinetul respectiv si altor persoane.

Aparatura medicala moderna – chiar daca medicul specialist are o importanta vitala pentru un consult ginecologic reusit si aparatura medicala are un rol de maxima importanta pentru stabilirea unui diagnostic medical corect. Daca aparatura medicala este una de calitate, atunci se asigura siguranta tuturor pacientilor. Nu trebuie sa se uite faptul ca aparatura respectiva trebuie curatata si mentinuta corespunzator si, de asemenea, trebuie cumparata doar de la productori de incredere.

Cand sa iti faci programare pentru un consult ginecologic?

Exista mai multe situatii in care realizarea unui consult ginecologic este necesar, precum:

  • In general se recomanda ca atunci cand are loc prima menstruatie sa se realizeze si primul consult ginecologic. De obicei acesta are loc in jurul varstei de 14 ani.
  • Cand iti incepi viata sexuala este important sa iti faci o testare pentru bolile cu transmitere sexuala, atat pentru sanatatea ta, dar si a partenerului tau. Exista cazuri in care pacientul poate sa fie purtator, fara ca macar sa stie acest lucru.
  • Daca observi o schimbare in ciclul menstrual. Acest lucru poate indica si o sarcina.
  • Daca observi sangerari in afara ciclului menstrual. Este foarte important sa iti faci un consult ginecologic in acest caz, deoarece poate fi si unul din simptomele cancerului de col uterin.

consult ginecologic