De ce ai nevoie de servicii foto și video profesionale la nuntă și botez?

Fiindcă aproape a trecut sezonul nunților, m-am gândit să scriu și eu articolul ăsta, poate-poate reușesc să salvez câțiva oameni. Nu, nu vreau să anulați evenimentul. Dar cred sincer că ar trebui să luați în considerare ideea de a apela la servicii foto și video profesionale de calitate pentru nuntă sau botez. Nu dau sfatul ăsta în calitate de specialist în domeniu, ci doar ca invitat ușor frustrat de evenimentele din ultima vreme.

Fiindcă persoane dragi mie au hotărât să economisească fix la acest capitol și să distrugă și distracția anumitor invitați.

Rețeta unui dezastru

Te gândești și tu să renunți la serviciile foto profesionale și să apelezi la unul sau mai mulți invitați? Lasă-mă să-ți spun că asta e rețeta unui dezastru. În primul rând, nu ai nicio garanție că respectivul invitat se va descurca. Și apoi, te vei alege sigur cu un pic de frustrare din partea lui, având în vedere că te aștepți să muncească, când ar trebui să se distreze.

Care va fi rezultatul? Cel mai probabil, încurcături peste încurcături, momente penibile în care respectivul va încerca să-ți încadreze în fotografii prietenii și familia și fotografii ca pe vremuri. Nu în sensul bun. Peste câțiva ani, când îți vei privi amintirile, vei regreta că ai ales să faci economii taman la capitolul ăsta, în loc să apelezi la un profesionist. Plus că vei rememora toate dezastrele. 

Viața bate filmul

Știu că acum pare uÈ™or să faci poze. ToÈ›i avem telefoane “smart”, dotate cu camere bune. Și nu contrazic pe nimeni la capitolul ăsta. Chiar e uÈ™or să faci poze în ziua de azi. Dar nu este deloc uÈ™or să faci fotografii bune, care să surprindă frumuseÈ›ea reală a evenimentului. Fie că-i nuntă sau botez. De-asta ai nevoie de servicii foto profesionale.

Am avut un oarecare rol la o nuntă acum o lună și un pic. N-o să spun ce rol, nici a cui nuntă. Și aseară am primit pozele făcute de sora miresei, care se chinuia să facă față cu brio provocării de-a manevra și camera și copilul. Prietenii mei au decis că e mai convenabil să cumpere camera aia și s-o roage pe soră să facă poze. Ghici ce? N-a fost! Măcar atâta certitudine să avem la nuntă: că mirii au servicii foto profesionale.

Rezultate pe măsură

Pozele pe care le-am primit aseară sunt sub orice critică. Trec peste faptul că doamna a considerat de cuviință să pozeze toți invitații în timp ce mâncau. Dar a făcut 15 poze cu picioarele nuntașilor și nici măcar una în care să apar în întregime. Pe bune! Fie îmi lipsește o mână, fie scalpul, fie picioarele. Nu se pune problema să arăt nasol, se pune problem că nu arăt uman.

Așadar, te rog, nu renunța la lucrurile importante: trebuie să fii îmbrăcat frumos, să ai o locație decentă, muzică și servicii foto profesionale. Nu-ți emoționa invitații mai mult decât ar trebui și nu-i face să pară desprinși dintr-un horror ieftin.