De ce ai nevoie de o masa de fotbal la birou

In ultimii ani a inceput o adevarata moda printre corporatii de a-si dota birourile pentru angajati cu cel putin o masa de fotbal sau cu altfel de jocuri de acest gen. Motivul principal e acela de a oferi angajatilor un spatiu de lucru relaxant si prietenos, dar iata si alte motive pentru care ar trebui sa ai si tu un astfel de obiect la birou.

Majoritatea angajatilor se lovesc de stres la locul de munca si orice incercare de reducere a acestuia este binevenita. In acest sens, se pare ca celebrele mese de fotbal joaca un rol extrem de important. Nu crezi? Iata doar cateva motive pentru care ar trebui sa iei in calcul si tu achizitionarea unui astfel de obiect:

1. Te ajuta sa te relaxezi

Un motiv evident, avand in vedere ca am spus mai sus ca o masa de fotbal te poate ajuta sa scapi de stres, adica sa te mai relaxezi. Este suficient sa iei o scurta pauza de la sarcinile stresante si sa incingi un joc cu colegul de birou pentru a te simti energizat. Daca nu ai un coleg, nu e nicio problema, te poti antrena singur.

2. Te scapa de dureri

Cand stai toata ziua pe scaun, la calculator, pozitia corpului nu e intotdeauna cea corecta si ajungi sa suferi incet-incet de dureri de spate, genunchi, ceafa, etc. Poti combate aceste efecte ale lucrului la birou daca in pauza joci un fotbal la o astfel de masa in loc sa ramai tot asezat.

3. Creste productivitatea

Pentru ca te ajuta sa iti iei mintea de la ce ai de facut si pentru ca nu mai esti sub presiunea stresului, vei vedea ca ideile vor incepe sa curga pe banda rulanta si cheful de munca va reveni chiar mai in forta ca inainte.

In plus, avand in vedere ca miscarea iti va creste nivelul de oxigen din sange, creierul tau va fi si el oxigenat si capabil sa functioneze la parametri optimi.

4. Intareste echipa

In jurul mesei de fotbal oamenii sunt mult mai relaxati si mai dispusi sa socializeze cu cei din jur. Astfel, noi prietenii se vor lega intre colegii de birou, fapt care nu aduce decat beneficii angajatorului si companiei. Oamenii mai relaxati sunt mai productivi, caci muncesc cu placere.

5. Creste competitia

In sensul bun al cuvantului. Astfel, colegii nu se vor intrece doar cine va inscrie cele mai multe goluri ci si cine are cele mai bune rezultate la birou, chiar daca asta nu se va intampla la un nivel constient, asumat.

Iata, deci, ca o masa de fotbal are mai multe avantaje decat credeai si ca moda impusa de corporatii are o baza reala.

Totusi, daca nu esti convins de utilitatea unui astfel de obiect la birou, poti alege unul oricand pentru acasa.