De ce a inceput BCA-ul sa fie atat de utilizat? Calitati si top avantaje

BCACe este de fapt BCA-ul?

BCA-ul este un mataterial utilizat in domeniul constructiilor pentru realizarea de zidarii. Acest material mai este cunoscut si sub numele de beton celular autoclavizat.
Este o solutie inovatoare care va ajuta sa obtineti constructii trainice la un raport intre calitate si pret foarte bun.

BCA-ul se realizeaza din 5 ingrediente naturale si anume:

  1. Nisip
  2. Ciment
  3. Var
  4. Ghips
  5. Apa

Asadar, discutam despre un material complet ecologic, care protejeaza foarte bine zidariile impotriva aparitiei mucegaiului si umezelii, dar si la temperaturi foarte scazute sau foarte ridicate.

Fiind un material ecologic, BCA-ul ofera cateva avantaje importante

BCA-ul este un tip de material de constructii foarte prietenos cu oamenii si cu sanatatea acestora, deoarece pentru obtinerea lui nu se utilizeaza deloc materiale care pot dauna sanatatii omenilor si nici nu emana gaze toxice in cazul unor conditii de umezeala ridicata sau temperaturi ridicate.

Dupa spumeam mai sus, pentru a se obtine BCA se folosesc numai resurse naturale care sunt 100% reciclabile. Procesul de productie prin care se obtine acest material este unul care nu afecteaza absolut deloc in mod negativ mediul inconjurator. In plus, datorita faptului ca este si un bun izolator constructia realizata din BCA va consuma mai putina energie electrica.

Top 5 avantaje pe care le ofera utilizarea de BCA

  1. Greutate redusa – avand in vedere faptul ca are redusa acest lucru ofera niste avantaje importante, precum transportul, montajul si manipularea usoare. De asemenea, acest lucru se transforma practica intr-un cost eficient pentru manipulare, montaj si transport.
  2. Izolare termica – este si un material izolator, datorita milioanelor de pori de aer care se regasesc in structura unui bloc de BCA. Acest lucru se traduce in niste costuri cu incalzirea si racirea foarte eficiente. Fata de alte tipuri de material de acelasi gen, peste zidariile realizate din BCA nu este necesara adaugarea unui alt material izolator (polistiren), deoarece acest material are deja o eficienta energetica foarte buna, in acord cu standardele impuse de UE.
  3. Rezistenta la cutremure – in mod logic, casa este aproape cel mai important bun pentru fiecare. Astfel, materialul din care este aceasta realizata trebuie sa detina o rezistenta foarte buna la cutreme. Daca doriti sa utilizati un care nu va suferi deteriorari la cutremure puteti alege foarte doar si poate sa utilizati BCA.
  4. Material ignifug – acest material este inscris in clasa A1, adica are cel mai inalt grad de rezistenta la foc. Zidariile realizate din acest material rezista fara probleme la foc ore intregi, deoarece acest material are o compozitie minerala. Mai mult decat atat, acesta este ignifug, adica nu arde si nici nu intretine focul.
  5. Durabilitate ridicata – chiar daca are o greutate redusa, durabilitate este una foarte buna. Acest material rezista fara probleme in timp, avand in vedere ca rezista foarte bine atat la incendii, cat si cutremure.