Date utile despre acordarea tichetelor de cresa

Unul dintre parintii unui copil care merge la cresa  poate sa primeasca tichete pentru cresa. Pentru acordarea lor, sunt cativa pasi de urmat. Iata care sunt acestia, astfel incat totul sa fie in regula:

Trebuie facuta o cerere

Tichetele de cresa  se acorda in baza unei cereri formulate de unul dintre parintii micutului inscris la cresa. Nu doar parintele, ci si un tutore  poate face aceasta cerere pentru a primi banii. Legea arata ca valoarea unui bon de cresa nu trebuie sa treaca de 400 de lei lunar, in timp ce un singur tichet de cresa trebuie sa fie de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu poate sa depaseasca suma de 50 lei.

Aceste tichete pentru cresa pot fi folosite numai pentru a fi platite taxele la cresa unde este inscris copilul. Daca in urma controalelor sunt constatate nereguli, pot fi acordate si amenzi. De aceea trebuie ca legea sa fie respectata.

Cum se elibereaza tichetele pentru cresa

Ca sa primeasca tichetele pentru cresa, unul dintre parinti trebuie sa duca o cerere scrisa la cresa, sa fie semnata, apoi la serviciu, la departamentul de resurse umane.

Trebuie ca departamentul de resurse umane sa primeasca si un act doveditor eliberat de la cresa de unde si-a inscris copilul. Parintele trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere ca celalalt parinte nu are astfel de beneficii de la compania unde lucreaza. Daca nu prezinta dosarul cu aceste acte, angajatorul va putea sa nu mai acorde aceste bonuri pentru copil.

Tichetele de cresa sunt emise de catre unitatile autorizate de catre reprezentantii Ministerului Finantelor. Ca sa fie valabil un astfel de act trebuie sa contina denumirea, dar si sediul firmei emitente, date despre angajator, perioada de valabilitate, valoarea nominala, in cifre si in litere. Sunt cateva dintre conditiile esentiale pentru acordare. Este, de asemenea, obligatoriu ca pe aceste bonuri sa fie scris clar si ca nu se acorda rest in bani celor care folosesc aceste bonuri pentru cresa. Aceste bonuri sunt bine-venite pentru orice familie.

Tichete de cresa
Tichetele de cresa Primul Pas de la Sodxo se acorda pentru plata ingrijirii copilului in timpul programului de munca al parintelui respectiv