DARK TRANQUILLITY SI METALUL DE GOTHENBURG VIN LA BUCURESTI

Joi, 19 mai 2011, clubul Silver Church se deschide pentru a intampina cum se cuvine formatia Dark Tranquillity. Trupa revine in Romania la un an de la concertul incendiar din Sibiu, din cadrul ARTmania Festival 2010. Cu 14 albume pana in prezent, pionierii metalului de Gothenburg ofera o experienta intensa, puternic marcata de radacinile lor scandinave.

Suedezii propun o muzica elevata in stilul lor personal, rafinat pana la forma actuala in peste 20 de ani de cariera. In 1989, Mikael Stanne (voce si chitara) si Niklas Sundin (chitara) formeaza trupa Septic Broiler. La scurt timp dupa aceea, li se alatura Anders Fridén, Anders Jivarp si Martin Henriksson, iar in 1990, dupa inregistrarea primului demo, trupa isi schimba denumirea in Dark Tranquillity. Membrii In Flames si Dark Tranquillity sunt pionierii unui stil deosebit care combina melodicitatea noului val de heavy metal britanic cu intensitatea death metalului, numit “Gothenburg Metal”. Odata cu trecerea timpului si alte trupe au fost incluse in aceeasi categorie chiar daca nu au trait in orasul suedez Gothenburg: Insomnium, Arch Enemy sau Eternal Tears of Sorrow.

“Skydancer” se numeste primul album produs in 1993 cu vocea actualului solist In Flames, Anders Friden, chitari acustice si voci feminine interpretate de colegele lor de scoala. “The Gallery” este considerat un album clasic al metal-ului de Gothenburg prezent in topul revistei Decibel din aprilie 2010. “Projector”, cel de-al patrulea album Dark Tranquillity, a primit o nominalizare la Premiile Grammy din Suedia si a marcat o schimbare de abordare a muzicii: 1999 a fost anul din care Dark Tranquillity a inceput sa adauge stilului sau dur o interpretare vocala mai nuantata, accente de pian si viori. “Damage Done” revine la clasicismul genului. “Character” (2002) si “Fiction” (2007) sunt ultimele albume inregistrate cu Michael Nicklasson la bas inainte a fi inlocuit de Daniel Antonsson. In 2010, Dark Tranquillity a lansat albumul “We are the Void”, la trei ani dupa “Fiction”.

Dark Tranquillity va concerta in clubul Silver Church, joi, 19 mai 2011, la ora 20:00. Biletele, in valoare de 60 de lei in luna martie, sunt disponibile exclusiv pe shop.artmania.ro urmand ca din aprilie sa fie distribuite si in retelele eventim si myticket prin magazinele Germanos si Diverta la pretul de 75 de lei in luna aprilie si 90 de lei in luna mai. Oferta este valabila in limita a 200 de bilete pentru primul presale si 300 urmatorul.

Un eveniment ARTmania.