Daca AC-ul nu mai incalzeste, programati o revizie aer conditionat

Hai sa recunoastem. In ultimii ani toamna si inceputul iernii aduc o vreme mult mai blanda si mai placuta, fiind mult mai cald si multi dintre noi folosim aerul conditionat pentru incalzirea usoara la locuintei cand vremea incepe sa se raceasca usor. Si indiferent de ce s-ar spune, e o modalitate comoda de a incalzi si a pastra aerul in casa la o temperatura de confort. Mai ales daca de-abia v-ati mutat intr-o casa si nu aveti nici o alta sursa de caldura. Deci, ce faceti atunci cand ne loveste o masa de aer mai rece si aerul conditionat nu mai produce sufiecienta caldura sau se stinge din senin? Nu va panicati pentru ca nu ati facut o revizie la aerul conditionat din timp, deja e tarziu.  Va spunem in cele de mai jos ce trebuie sa faceti si puteti intra direct pe site-ul nostru pentru a va programa revizia!

Aerul conditionat nu mai produce aer cald, ce trebuie sa facem?

Sunati la un tehnician de reparare a incalzirii si programati de urgenta o reparatie a aerului conditionat pentru a gasi si remedia problema.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti dupa ce ati verificat toate lucrurile normale, trebuie sa chamati un reparator de aere conditionate care are specializarea necesara pentru a vedea ce se intampla cu sistemul de incalzire.
Nu uitati insa ca in primul rand ati verificat termostatul de la AC si acesta nu are nevoie de baterii noi si nimeni din casa nu i-a modificat setarile si nu l-a lasat pe producere de aer rece in loc de aer cald din greseala – deci e clar ca nu e o problema cauzata de un termostat setat gresit sau nefunctional. 

La fel de sigur cum stiti ca bateria toate lucrurile importante din casa se vor strica in mijlocul noptii, la fel stiti ca numarul de apeluri urgente catre companiile care fac reparatii de sisteme de climatizare sunt mult mai multe in zilele cele mai reci si in cele mai calde. Asa ca este intelept sa sunati de indata ce v-ati dat seama ca exista ceva nu este in regula, exact in momentul in care stiti ca exista o problema. Nu pierdeti timp in incercarea de a cauta sa gasitit sursa defectiunilor singuri, cu atat mai mult nu incercati sa reparati AC ul daca nu aveti specializare in acest domeniu, pentru ca aveti toate sansele sa faceti mai mult rau decat bine si sa dati mult mai multi bani pe reparatii!

Pastrati cat mai mult caldura in casa

Daca este ziua cand se intampla neajunsul, trageti larg toate perdelele sau jaluzelele. Soarele va poate ajuta sa va mentineti casa un pic mai calda. Acest lucru este, de asemenea, un moment excelent pentru a da drumul cuptorului pe functia de autocuratare. Desi e o cutie mica, un cuptor in functiune poate dezmorti o casa cand este setat la 200 de grade Celsius. Iar daca nu v-ati pregatit inca pentru sezonul rece si nu ati facut deja acest lucru, blocati curentii de aer rece care intra prin casa prin blocarea tuturor zonelor prin care pot intra curenti care va fac sa va fie frig. Montati chedere si acoperiti toate “gaurile negre” care “mananca” caldura.

Daca sunteti unul dintre romanii norocosi care au un semineu, aprinderea unui foc va poate tine calde picioarele pana cand tehnicianul dumneavoastra de incalzire va sosi. Sa faceti o baie fierbinte va poate tine corpul cald. Imbracati mai multe straturi de haine si incercati sa va petreceti cea mai mare parte a timpului intr-o camera care este indreapta spre sud.

Un lucru important de retinut

Este important sa intelegeti ce este monoxidul de carbon si pericolele acestuia. Stiu ca pare o prostie, dar ne simtim obligati sa reamintim oamenilor ca, indiferent cat de frig va este, nu va aduceti soba de camping in interiorul casei pentru a va incalzi. Acest tip de echipament necesita ventilatie. Nu faceti sisteme de incalzire improvizate! Verificati aceste alte probleme de siguranta pentru incalzire.

Fiti mereu pregatiti

Pregatirea este intotdeauna cea mai buna metoda de a rezolva problemele legate de intreruperile electrice si problemele cu sistemele de incalzire. Programati din timp revizii si verificari, inainte ca sistemele de incalzire sa aiba probleme!

Daca caldura se stinge, nu asteptati. Sunati la un profesionist!