Cvartetul Maxim celebrează primăvara prin concertul ”The Sound Of Spring”

Asociația Culturală Teocta aduce Cvartetul Maxim în fața spectatorilor joi, 1 Martie, ora 19.00, la Sala Radio, într-un concert instrumental care inaugurează sosirea primăverii. Aflat într-o formulă instrumentală inedită, pianul, flautul, acordeonul și contrabasul reproduc sonoritățile celui mai cântat anotimp în concertul ”The Sound of Spring”.

 

Carismaticul ansamblu propune publicului larg o călătorie în lumea fascinantă a artei sunetelor, prin alăturarea unora dintre cele mai valoroase și îndrăgite creații ale muzicii de balet, simfonice și camerale. Astfel, programul concertului „The Sound of Spring“ include pagini emblematice ale muzicii universale, aparținând atât compozitorilor F. Schubert, P. I. Ceaikovski, F. Liszt, G. Faure, printre alții, precum și momente de mare inspirație din creația românească: P. Constantinescu, T. Olah, toate acestea prezentate într-o nouă viziune sonoră, spectaculoasă și atractivă.

Constituit în anul 2011, Cvartetul Maxim reunește artiști de prim rang ai scenei concertistice românești. Pianistul Horia Maxim este unul dintre cei mai valoroși artiști ai momentului, desfășurând o intensă activitate concertistică, a cărei faimă răsună peste hotare, în Europa și Japonia. Acesta este acompaniat de muzicieni de mare talent, precum Mihaela Anica, la flaut, care a acumulat o bogată experiență în străinătate. Fernando Mihalache dă viață acordeonului prin calitățile sale remarcabile care îi permit să abordeze o mare varietate de genuri și stiluri muzicale. Săndel Smărăndescu, cu o impresionantă experiență în domeniul muzicii simfonice și camerale, activează în prezent ca membru al Orchestrei Naționale Radio din București.

Asociația Culturală Teocta a fost creată pentru a contribui la îmbunătățirea calității industriei muzicale, din pasiune pentru artă. Aceasta s-a implicat intens în viața culturală românească, oferind spectacole de calitate pentru cei avizi de cultură și divertisment. Inițiativa în propagarea culturii s-a manifestat și în domeniul pedagogic, asociația înființând și o școală particulară de muzică.

Biletele se pot procura prin Eventim, la casa de bilete a Sălii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărturești, Humanitas și online pe www.eventim.ro.