Cutia de bijuterii, ea insasi un ornament al casei

O cutie de bijuterii este un obiect inventat cu foarte mult timp in urma, pentru depozitarea bijuteriilor. Aceste cutii de bijuterii au fost intotdeauna subiectul reginelor si printeselor, precum si a celor mai bogate femei din lume. In aceste recipiente, isi pastrau de obicei bijuteriile scumpe si scrisorile pretioase. La inceput, acestea aveau si alte scopuri, spre exemplu fetele isi pastrau hainele, obiectele de valoare si lucrurile personale. Istoria cutiei de bijuterii are radacinile sale antice.

In sate, cutiile au fost facute in toate marimile si pentru o varietate de nevoi. Au fost cutii pentru bijuterii, pentru bani, pentru hartii, haine si chiar pentru ustensile. De-a lungul timpului, numarul de obiecte pretioase care trebuiau ascunse, a inceput sa scada, imbracamintea a devenit un obiect vestimentar de zi cu zi care nu necesita cutii sau cufere speciale. Lazile mari au ramas treptat in trecut, locul lor fiind ocupat de cutii mici si elegante pentru bijuterii.

Cutiile pentru bijuterii sunt impartite in diferite dimensiuni si sunt realizate din diferite materiale.  Acestea pot fi mici, medii si mari. Daca ai multe bijuterii, si pe langa acestea mai ai si perle, atunci este mai bine pentru ele sa cumperi un recipient mic, separat si sa pastrezi restul bijuteriilor intr-o cutie cu mai multe compartimente. Dimensiunea depinde, desigur, de cat de multe accesorii ai. De regula, in cutie exista si o oglinda mica.

Casetele de bijuterii de astazi,  sunt confortabile, putand aranja in ele, bijuterii diferite, cum ar fi margele, inele, cercei, bratari astfel incat sa fie convenabil si usor sa le gasesti. O astfel de caseta este foarte placuta la atingere, fiind ea insasi un obiect de decor al camerei.

Un cadou frumos

De asemenea, o cutie de bijuterii, poate fi un cadou frumos pentru o femeie de orice varsta. Fiecare doamna, indiferent de varsta ei,  are multe bijuterii si va fi fericita sa si le schimbe in functie de vestimentatie,  cu mare bucurie, atunci cand toate aceste ornamente sunt puse in ordine si pot fi identificate foarte usor. O astfel de cutie este utila chiar si pentru o fata, deoarece  fetele de astazi au propriile bijuterii, chiar daca uneori acestea sunt  destul de ieftine.

Materiale cutii de bijuterii

Cutie bijuterii tip fluture

Caseta pentru bijuterii poate fi din lemn sau confectionata din piele, din plastic, din piatra, aur, argint etc. De obicei, cutiile din lemn sunt realizate in stil rustic. Alteori, caseta de bijuterii in sine este deja o lucrare de arta, fiind lucrata cu pietre pretioase si straturi de aur si argint.

Structura cutiilor de bijuterii

O cutie frumoasa deseori poate detine o adevarata comoara reala in interior. Tapiteria din interiorul cutiei, de obicei, este din matase sau catifea.
Prezenta mai multor compartimente de diferite capacitati, face ca aceasta sa fie confortabila. Aici, lantisoarele de diferite marimi nu sunt confundate unul cu celalalt, cerceii si inelele nu se agata unele de altele, perlele se afla separat si nu sunt zgariate, iar bijuteriile cu pietre delicate sunt asezate intr-un compartiment special, separat.

Faptul ca pietrele pretioase ale bijuteriilor sunt stocate in intuneric, este un lucru de bun augur pentru ele, iar tapiteria interioara moale,  creeaza conditii ideale pentru depozitarea lor. De asemenea, cutiile de bijuterii pot avea o varietate de forme: dreptunghiulare, rotunde, ovale sau fantezie.