Cursurile asociatiei Terre des hommes de formare a animatorilor socio-educativi primesc timbrul oficial al Ministerului Educaţiei

BUCURESTI, ROMANIA 10 Aprile 2012 – Terre des hommes, cea mai mare organizatie elvetiana ce ofera ajutor copiilor, a primit autorizatia Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale cAt si a Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului de a furniza cursuri de formare de animatori socio-educativi.

Tdh va oferi diplome oficiale recunoscute national participantilor care absolva cursul de Miscare, Joc si Sport, curs acreditat pe urmatorii patru ani de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA).

CNFPA coordoneaza si controleaza la nivel national autorizarea furnizorilor de formare profesionala, prin comisiile de autorizare judetene, respectiv a municipiului Bucuresti. Consiliul este de asemenea implicat in elaborarea standardelor ocupationale cat si in evaluarea si certificarea competentelor profesionale dobandite de adulti prin formare profesionala continua.

Acest curs este foarte popular printre profesorii de sport, psihologii scolari, asistentii sociali cat si pentru alti angajati ai Statului care sunt implicati in procesul de formare continua in fiecare an.” a precizat Mihai Enache, Managerul National de Proiect. “Fiind autorizat acum, va deveni cu siguranta chiar si mai popular” – a adaugat Enache.

Cursul a fost dezvoltat in cadrul proiectului MOVE care este implementat in trei tari din Europa (RomAnia, Albania si Moldova) si utilizeaza o metodologie inovatoare axata pe “Miscare, Joc si Sport” (MJS).

Sustinut de UEFA, acest proiect este implementat in 28 de comunitati din Judetul Dolj si in 10 scoli din Bucuresti. 400 animatori au fost formati de Fundatia Terre des hommes si partenerii acesteia de-a lungul ultimilor patru ani si ca rezultat, 2000 de copii au beneficiat de activitati axate pe miscare, joc si sport.

Vestea buna a autorizarii cursului a coincis cu un mare eveniment public organizat pe 21 martie cu ocazia Zilei Internationale a Eliminarii Discriminarii Rasiale. Evenimentul a reunit o suta de copii de diferite etnii si medii sociale ce au fost implicati in jocuri ce au incurajat cooperarea in locul competitiei si incluziunea in locul excluderii rasiale. Copiii au experimentat si invatat aceste jocuri de la animatori profesionisti Move.

In cadrul acestui eveniment, Fundatia Terre des hommes a prezentat rezultatele unui studiu care arata ca metodologia “Miscare, Joc si Sport” are un efect benefic asupra copiilor. Aceste jocuri si activitati, structurate eficient si exersate o perioada de timp suficient de lunga au un potential urias de a ameliora starea de bine a copiilor. Studiul, realizat pe un numar de 171 de subiecti a aratat ca proportia copiilor ce prezinta comportamente disfunctionale a fost redusa la jumatate, de la 11 la 6% in urma participarii la jocuri specifice metodologiei MJS.

Proiectul MOVE a fost sustinut de nume importante ale sportului si vietii culturale romanesti, de stele ale fotbalului precum Miodrag Belodedici, Ion Vladoiu, Daniel Prodan, de campioana olimpica la scrima Laura Badea dar si de actritele Doinita Oancea si Aylin Cadir care au transmis la eveniment un mesaj comun, de lupta impotriva excluderii.

Inca de la crearea sa in 1960, misiunea Fundatiei Terre des hommes a fost sa ajute copiii vulnerabili si sa apere in orice moment drepturile acestora, atAt pe timp de razboi sau dezastre naturale dar si in oricare alte situatii dificile pe care acestia le-ar putea parcurge.

Astazi, Fundatia Terre des hommes este o forta importanta in cadrul organizatiilor care ajuta copiii atAt in Elvetia cAt si in intreaga lume. Este cea mai mare organizatie non-guvernamentala elvetiana ce ofera ajutor copiilor. Tdh a dezvoltat proiecte si programe pentru situatii de urgenta in mai mult de 30 de tari. Acest angajament este sprijinit financiar de donatori (atat persoane fizice cAt şi instituţii), 85% din aceste donaţii fiind utilizate direct in cadrul programelor Tdh.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati:

Joseph Aguettant – Delegat National : 0735 213 114
Mihai Enache – Manager Proiect MOVE: 0731 327 375