Cursuri de specialitate in design vestimentar contemporan cu Adrian Oianu

Bucuresti, 5 iulie, designerul vestimentar deschide sesiunea cursurilor de: istoria modei aplicata in industria contemporana, istoria artei aplicata in moda , desen si flat sketch, tehnici de cusut, concepere colaj de inspiratie.

Cursurile se adreseaza tuturor celor care iubesc moda, care doresc sa isi creeze singuri tinutele si odata acumulat un bagaj de cunostinte, sa creeze pentru ceilalti. Designul vestimentar presupune parcurgerea unor pasi specifici pentru a ajunge la performanta, pasi pe care Adrian Oianu ii traseaza pe parcursul a cinci cursuri intesive timp de patru saptamani.

1. Istoria modei aplicata in industria contemporana. Cursul nu se bazeaza pe teorie. Marile miscari din moda vor fi evidentiate pentru a intelege evolutia designului vestimentar de la inceputuri pana astazi. Cunostintele din moda se aplica in procesul de creatie a unei tinute vestimentare in asa fel incat aceasta sa aiba sens si armonie.

2. Istoria artei aplicata in moda. Interpretarile neconventionale si prelucrarile din arta dezvolta gustul estetic si capacitatea designerului de a construi un concept care sa il defineasca. Prin intelegerea marilor momente din arta, un designer isi exploateaza creativitatea trecand prin procesul inspirational al marilor artisti de perfectionare a lucrarilor.

3. Desen si flat sketch. Odata studiat si practicat, desenul devine unealta creativa, eficienta si economica in dezvoltarea propriului concept de design vestimentar. Schitele, formele, siluetele sunt analizate si mai apoi practicate pentru a putea exprima precis si conform standardelor internationale ideile ce urmeaza a fi realizate in procesul de creatie.

4. Tehnici de cusut. Utilajele si tehnologiile vor fi exploatate pentru a putea fi folosite in etapa de asamblare, finisare si decorare. Fiecare tehnica de cusut este studiata pe materiale specifice pentru a putea intelege interactiunea dintre masina de cusut, ata, material, suprafata. Detaliile de cusut dau valoare creatiei vestimentare atunci cand sunt utilizate intr-un mod profesionist.

5. Concepere colaj de inspiratie. Story-board-ul este colajul ce sintetizeaza emotiile, trairile, motivele inspirationale, stilul artistic, obiectele ce construiesc conceptul unei colectii. Colajul ce are sens si originalitate este baza in procesul de creatie vestimentara, dand sens si armonie produsului final.

Pentru detalii legate de program, locatii si preturi, accesati www.adrianoianu.com.

In aerul rarefiat al gandurilor, oamenii creativi comunica tot timpul. Cred in libertatea cuvantului si in libertatea creativitatii. Nu cred in sezoanele comerciale si in legile rigide ale industriei. Ne fac pe toti sa aratam la fel. Adrian Oianu