Cursuri de management pentru asistente medicale

SIVECO Romania este coordonatorul proiectului european RENOVA care sprijina dezvoltarea de noi competente profesionale pentru personalul medical

Un suport de curs inovativ bazat pe modelul de management din clinicile din Franta va fi folosit de personalul medical din Romania. Proiectul RENOVA (Transfer de cunostinte pentru personalul de asistenta medicala din intreaga Europa pentru a dezvolta abilitatile profesionale ca manageri) se desfasoara in cadrul programului de cercetare Leonardo da Vinci – Transfer de inovatie, si este realizat de SIVECO Romania impreuna cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Centrul pentru Dezvoltare si Inovare in Educatie TEHNE, organizatiile ORT – Franta, Searchlighter – Marea Britanie si Smart Education – Polonia.

Rolul profesional de asistent medical se schimba pe intreg teritoriul Uniunii Europene, existand o cerere tot mai mare pentru calificari care depasesc competentele medicale traditionale. RENOVA sprijina dobandirea de competente si calificari pentru dezvoltarea profesionala si insertia personalului medical cu experienta in managementul sanatatii. Proiectul promoveaza mobilitatea personalului in beneficiul organizatiilor de sanatate.

Proiectul prevede organizarea a doua centre pilot de training in Romania si Polonia unde vor fi instruite 100 de asistente medicale – 60 din Romania si 40 din Polonia. Selectarea cursantilor se va face in Romania in colaborare cu Universitatea „Carol Davila”. Cursul va avea 4 module cu o durata de 76 de ore. Dupa evaluarea care va avea loc la finalul cursului, participantii vor primi certificari recunoscute de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA).

La finalul proiectului, cursul va putea fi utilizat pe scara larga de institutiile interesate.

Proiectul se desfasoara in perioada februarie 2011 – februarie 2013.

Despre SIVECO Romania
Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere companiilor mari si agentiilor publice, compania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 120 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, http://rd.siveco.ro si www.advancedElearning.com.