Curs autorizat ANC CONSILIER VOCATIONAL

Programul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fosta CNFPA) pentru ocupatia CONSILIER VOCATIONAL, cod COR 242315, iar certificatul eliberat este recunoscut de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale.
Serviciile de consiliere vocationala se adreseaza unui grup variat de persoane: tineri si adulti in cautarea unei identitati profesionale, tineri si adulti cu dizabilitati sau care provin din sistemul de protectie sociala, imigranti, someri, persoane casnice aflate in cautarea unui loc de munca, etc, raspunzandu-se la nivel profesionist la nevoile lor specifice ce pot viza dezvoltarea personala, vocationala si profesionala, dezvoltarea cunostintelor, stabilirea unei identitati profesionale, dezvoltarea deprinderilor de autonomie personala, cunostintelor, dezvoltarea deprinderilor de autonomie sociala.

Cursul Consilier vocational se adreseaza persoanelor care doresc sa joace rolul mentor pentru ceilalti, oferindu-le acestora sfaturi cu privire la orientarea profesionala, identificarea unui loc de munca, angajarea, sustinerea post angajare evaluarea vocationala, pe scurt: dezvoltare socio-profesionala.
Subiecte abordate in cadrul cursului:
Evaluarea vocationala:
– Caracteristicile personale relevante;
– Nivelul personal de dezvoltare;
– Elaborarea profilului vocational;
Orientarea profesionala:
– Identifica ruta de dezvoltare vocationala;
– Elaboreaza si revizuieste planul de insertie profesionala;
Construirea relatiei beneficiar-angajator:
– Sprijina beneficiarul pentru angajare;
– Colaboreaza cu angajatorii;
– Identifica locuri de munca vacante;
Consiliere post angajare:
– Gestioneaza relatia dintre beneficiar si angajator;
– Intervine in rezolvarea conflictelor;
– Sustine motivational beneficiarul.

Competente dobandite: 

– Planificarea activitatilor;
– Comunicarea cu beneficiarii;
– Aplicarea prevederilor legale referitoare la securitatea si sanatatea in munca si in domeniul situatiilor de urgenta;
– Lucru in echipa;
- Evaluarea vocationala;
- Orientarea profesionala;
– Construirea relatiei beneficiar-angajator;
– Consilierea post angajare.
Perioada:  25, 26 si 27 septembrie 2015
La aceste zile se va adauga 1 zi de studiu individual, pentru dezvoltarea proiectului in vederea sustinerii examenului de absolvire ANC (fosta CNFPA). Proiectul se va dezvolta de catre participanti sub coordonarea lectorului. Lectorul va fi la dispozitia cursantilor atat prin intermediul consultatiilor la sala, cat si prin consultatii individuale, prin internet/ e-mail, telefon etc.

Pret: 600 LEI la care se adauga taxa de examinare (70 LEI – nu se aplica TVA) pentru obtinerea certificatului ANC – fosta CNFPA.

Conditii de acces:
Pentru a putea sustine examenul de absolvire in vederea obtinerii certificatului ANC este necesara absolvirea studiilor superioare in stiinte socio-umane, asistenta sociala, stiintele educatiei, psihologie, psihopedagogie sau drept si/sau persoanelor cu studii la nivel de masterat in stiintele socio-umane care doresc sa se specializeze in consiliere vocationala. In caz contrar, se poate urma cursul, insa se va primi o diploma de participare din partea Top Quality Management.

Inscrierea se face in limita locurilor disponibile prin primirea de catre organizatori prin e-mail:office@cursuriautorizate.ro a Formularului de inscriere pe care il puteti obtine accesand site-ul www.cursuriautorizate.ro, sectiunea “Inscriere cursuri”.
Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati la numerele de telefon:  0724 341 894 / 0724 370 347 / 037 134 79 51, fax: 0372 250 333, sau e-mail: office@cursuriautorizate.ro, daniela.nicolau@topquality.ro.