Curs Analiza Cost-Beneficiu, Bucuresti, 27 – 29 octombrie 2011

Programul se adreseaza persoanelor care conduc firme private sau care au ca sarcina de serviciu sa elaboreze documentatia pentru Accesarea Fondurilor Structurale, persoanelor aflate in posturi cheie precum: contabil sef, director economic sau in orice alt post ce contribuie la managementul economic si financiar al firmelor; persoanelor din birourile, compartimentele de Proiecte si Programe din cadrul Administratiei Publice Locale si Regionale, dar si celor care doresc sa elaboreze o Analiza Cost-Beneficiu conform normelor europene si nationale in vigoare.

 

OFERTA!!

Trimiteti formularul de inscriere pana la data de 16 octombrie si beneficiati de taxa redusa de participare de 850lei/participant.

 

Cu un puternic caracter interactiv, se pune accent pe dobandirea cunostintelor teoretice, dar si dezvoltarea aptitudinilor si competentelor practice.

Trainerii nostrii sunt experti evaluatori proiecte europene, cu peste 15 ani experienta in Managementul de proiect.

Cursul este structurat in doua parti:

•             Partea teoretica -  livrarea de cunostinte si informatii

•             Partea practica -  ce consta in aplicatii practice pentru fiecare sesiune teoretica. Se urmareste astfel internalizarea cunostintelor si informatiilor dobandite in partea de teorie, pentru a putea fi mai bine intelese si aplicate.

Se desfasoara pe parcursul a 3 zile si urmareste familiarizarea participantilor cu necesitatea, obiectivele, structura, modul de elaborare sau, dupa caz, intocmirea dosarului de achizitie publica pentru selectarea de consultanti care sa elaboreze Analiza Cost-Beneficiu. In timpul cursului se vor oferi exemple practice de aplicare a art. 55 din Regulamentul 1083/2006 (si nu numai) in calculul costurilor eligibile ale unui proiect, precum si modele de completare a documentatiei

Perioada de desfasurare:   27, 28, 29 octombrie 2011

Metoda de instruire:               interactiv, participativ, practic  în domeniul de activitate

Taxa de participare:        1.000lei/participant (fara TVA).  Aceasta reprezinta costul  integral al cursului si include suportul de curs si pauzele de cafea.

Plata cursului poate fi facuta in doua transe (prima transa pana in prima zi de curs inclusiv, iar a doua, pana in ziua examenului).

 

OFERTA!!

Trimiteti formularul de inscriere pana la data de 16 octombrie si beneficiati de taxa redusa de participare de 850lei/participant.

 

Conditii de inscriere:       trimiteti formularul de inscriere la office@befc.ro (pe care il gasiti pe site-ul nostru: www.befc.ro) sau contactati-ne la nr. de telefon: +4 0737 216371.

Lectori:     Victoria Goldenberg-Vaida – cu o experienta de peste 30 de ani in managementul financiar al proiectelor de infrastructura, in dezvoltarea curriculelor de curs pe temele “analiza financiara” si “managementul proiectelor de infrastructura”, precum si in realizarea manualelor de implementare a proiectelor cu finantare nerambursabila. Victoria Goldenberg-Vaida a participat la elaborarea procedurilor financiare pentru programul Phare 1998 in colaborare cu Ministerul Finantelor. Este consultant senior avand experienta vasta in urmatoarele domenii principale: managementul financiar al proiectelor, instruirea adultilor; analiza cost / beneficiu; campanii de informare si constientizare, realizarea manualelor de implementare, evaluarea proiectelor de infrastructura.

Are o experien în peste 35 de proiecte / programe internaionale sau cu participare internaional (EU Phare, Fonduri Structurale, World Bank, IBRD, USAID, British Know-How Fund etc). In prezent, indeplineste functia de expert-consultant intr-o serie de proiecte finantate de Uniunea Europeana, fiind implicata atat in evaluarea proiectelor pentru diferite programe operationale (cca. 800 de proiecte evaluate), in implementare dar si ca lector avand numeroase certificari cat si ca Formator Acreditat CNFPA. Este membru al Asociatiei Internationala a Consultantilor (AIC), si Asociatiei Romana a Evaluatorilor de PPP (RoSE).

 

Tatiana Bratescu – Consultant senior cu o experienta de 5 ani ca manager de trezorerie bancara, prin administrarea curenta a unei medii de 200 milioane de Euro incluzand si raportarile financiare zilnice, saptamanale sau lunare prin administrarea unor baze de date relationale prelucrate cu limbaj de tip imperative; Administrarea, reconcilierea si regularizarea de datorii suverane. Membru a 2 echipe de audit dup standardele IFRS: 1995 Ernst&Young si KPMG in 2006.

Cunoaterea legislaiei nationale si comunitare în domeniul investiiilor, ajutorului de stat, achizitiilor publice.

Experienta semnificativa in dezvoltarea de proceduri referitoare la monitorizarea si controlul  diferitelor activitati cu caracter financiar, atat in piata nebancara, cit si pe piata bancara. Experienta relevanta ca expert financiar in evaluarea financiara a proiectelor de investiii finanante din fonduri publice ( Phare, fonduri structurale, banci de stat).

Incepand cu luna iulie 2008 pana in prezent, are experienta ca evaluator independent, expert finaciar pentru evaluarea tehnica si financiara a cca. 100 de proiecte de investitii în cadrul POR, si POSCCE. In perioada iulie-octombrie 2001, a fost evaluator independent numit de Delegatia UE la Bucuresti pentru evaluarea conformitatii, eligibilitatii si evaluarea tehnico finaciara a peste 200 de proiecte de investitii in Regiunea Bucureti Ilfov.

 

Irina Colceru – absolventa a Facultatii Relatii Economice Internationale, a activat in cadrul diplomatic, are numeroase certificari si participari la seminarii: “Professional Partnership Qualification for South East Europe”, Germania, “Macroeconomic policies” organizat de Guvernul Coreei de Sud; Comisia Europeana, monitorizare proiecte  DG Enlargement si DG Regio in Belgia (Bruxelles) si in Grecia (Atena)  in Ministerul Economiei si Finantelor si Minsterul Agriculturii, si la Autoritatea Regionala de Management din Tripoli Pelopones; forumul “Evaluation of the Structural Funds”, Ungaria. Este membru al Asociatiei Internationala a Consultantilor ( AIC), si Asociatiei Romana a Evaluatorilor de PPP (RoSE). Este consultant international, are o experienta de peste 15 de ani in managementul financiar al proiectelor adresate diferitilor beneficiari. A activat atat in mediul privat cat si non-guvernamental dar si în institutii guvernamentale responsabile de pregatirea României pentru aderare la Uniunea Europeana, este un bun cunoscator al mecanismelor de functionare a institutiilor europene si instrumentelor financiare comunitare. In prezent este consultant intr-o serie de proiecte finantate de Uniunea Europeana, fiind implicata atat in evaluarea proiectelor pentru diferite programe operationale (cca. 800 de proiecte evaluate), in implementare dar si ca lector avand numeroase certificari cat si Formator Acreditat CNFPA.

 

Erika Tusa Рeste licentiata in economie, avand Masterat ̨n economie la Catedra de Cibernetic, Statistica si Informatica economica, Academia de Studii Economice. Are experienta in implementarea a peste 20 de proiecte finantate international, fiind consultant senior РExpert- economic si /sau financiar. Dr. Erika Tusa poseda o vasta experienta in economia mediului, analiza de date, evaluarea financiara a aspectelor de mediu a diferitelor proiecte si dezvoltarea modelelor si matricelor de cost. A elaborat diferite proiecte de gestionare a deseurilor cu o competenta evaluare a costurilor si planificare financiara la nivel regional si national si poseda solide cunostine ̨n domeniul legislatiei EU legate de mediu.

 

AGENDA INSTRUIRII:

ZIUA I-a

 

09:30 – 10:30       Sesiune introductiva

10:30 – 10:45       Pauza de cafea

10:45 – 12:15             Cadrul legislativ de referinta

•              Normele legislative nationale si europene

12:15 – 13:15             Pauza de pranz

13:15 – 13:45       Etapele realizarii Analizei Cost-Beneficiu

•              Identificarea investiţiei şi definirea obiectivelor;

•              Analiza opţiunilor;

•              Analiza financiară;

•              Analiza economică;

•              Analiza senzitivităţii;

•              Analiza riscului;

•              Prezentarea rezultatelor.

13:45 -  15:00            Analiza optiunilor

•              Varianta zero

•              Varianta medie

•              Varianta maxima

15:00  – 15:15      Pauza de cafea

15:15   – 17:30     Analiza Cost-Beneficiu financiara

•              Obiectivele şi scopul analizei

•              Calcularea fluxurilor financiare

•              Tarife şi capacitatea de plată a utilizatorilor

•              Analiza profitabilităţii

•              Sustenabilitatea financiară

 

 

ZIUA a-II-a

 

 

09:30  – 10:30      Recapitulare ziua I

10:30   – 10:45     Pauza de cafea

10:45   – 11:30     Analiza Cost-Beneficiu economica

•              Obiectivele şi scopul analizei

•              Corecţii fiscale şi conversia preţurilor

•              Integrarea externalităţilor

11:30  – 12:15     Analiza de senzitivitate

•              Etape de urmat in realizarea analizei

12:15   – 13:15    Pauza de pranz

13:15   – 15:00    Analiza de risc

•           Etape de urmat in realizarea analizei

15:00 – 15:15             Pauza de cafea

15:15 – 17:30             Studiu individual

•              Aplicatii practice in coordonarea lectorului

 

 

ZIUA a-III-a

 

09:30 – 10:30       Recapitulare Ziua II

10:30 – 10:45       Pauza de cafea

10:45 – 11:30             Metoda incrementalã

•              Calcularea fluxurilor financiare

•              Indicatorii financiari

11:30  12:15               Studiu individual

•              Aplicatii practice in coordonarea lectorului

12:15 – 13:15          Pauza de pranz

13:15  15:00         Prezentarea rezultatelor Analizei Cost  Beneficiu

•              Elaborarea documentului de prezentare a Analizei Cost-Beneficiu

15:00 – 15:15             Pauza de cafea

15:15 – 17:30       Concluzii finale

 

BestEuro Financial Consulting

www.befc.ro

www.befc.blog.com

office@befc.ro

0737216371