Cunoaste-ti angajatii si informeaza-te corect

clienti misteriosi pot evalua o unitateTot mai multe firme si companii din Romania, acolo unde exista un personal foarte numeros, iar urmarirea acestuia nu este tocmai eficenta, isi indreapta atentia catre acele firme de mystery shopping ce isi ofera diferitele servicii de cercetare cat si de evaluare a personalului.

Amabilitatea angajatilor in interactionarea cu clientului, modul cum acesta comunica si informeaza despre diferitele produse sau servicii, cat si rapiditatea rezolvarii unei anumite situatii reprezinta factori importanti de performanta. Toate acestea, se pot verifica foarte simplu prin intermediul acelor clienti misteriosi, persoane ce se dau drept un client obisnuit. Aceasta metoda este folosita astazi in diferite domenii de activitate si evalueaza diferit si concret modul cum angajatii respecta acele reguli impuse.

Diferitii clienti misteriosi sunt persoane angajate de catre firma de mystery shopping si speciali selectati dintr-o baza de date specifica in functie de anumite criterii esentiale. Mai mult de atat, doar angajatorul lor le cunoaste identitatea deoarece in procesul de evaluarea a unei unitati, acestia sa nu fie influentati de alti factori interni in luarea deciziilor.

Aspectele general urmarite si durata unui astfel de proces

Durata unui astfel de proiect poate sa fie variabila in functie de complexitatea solicitarilor. Acesti clienti misteriosi pot evalua o unitate in doar doua zile daca este vorba, de exemplu, de un magazin, insa, se poate intinde si pentru mai multe zile daca vorbim de serviciile oferite de un hotel. In acest caz diferitii clienti misteriosi trebuie sa verifice atat personalul, locatia, restaurantul sau terasa dupa caz.

In functie de interesul angajatorului, acei clienti misteriosi pot viza diferite aspecte legate de angajati cat si de unitate. De exemplu, se poate urmari rapiditatea si amabilitatea angajatilor atunci cand soliciti anumite informatii sau doresti sa achizionezi un anumit produs cat si modul de aranjare si servire, verificare a calitatii produselor, pozitionarea lor pentru un impact maxim. Toate aceste aspecte sunt din cele mai importante si cele mai solicitate, insa se poate urmarii doar anumite criterii specificate de angajator.