Cumpara responsabil: masa de biliard

Putine persoane isi permit (financiar sau din punct de vedere al spatiului) sa isi achizitioneze o masa de biliard. Bine, multi poate vor si isi permit, dar nu ii lasa sotiile :).

Lasand gluma la o parte, o masa de biliard poate fi o investitie buna in orice casa. Chiar si pentru sotie, caci si femeilor le place sa joace biliard. Totul este sa stabilesti de la bun inceput daca chiar iti doresti un astfel de “accesoriu” in casa. Daca te-ai gandit bine si raspunsul este tot unul poztiv (si ai si aprobarea sotiei), poti purcede la cautari si cumparaturi.

Si aici incepe partea cea mai grea. La ce sa fii atent cand faci o achizitie? Care e cel mai potrivit pret pe care sa il platesti? Cum faci cu transportul? Dar cu montajul?

Raspunsurile la aceste intrebari le vei gasi pe parcurs, pe masura ce te documentezi. Desi pare a fi o misiune foarte dificila, cumpararea unei mese de biliard este totusi o experienta placuta, de care ar trebui sa te bucuri, nu sa te temi.

Asadar, iata cu ce ar trebui sa incepi:

1. Stabileste bugetul pe care il ai la dispoztie. Iti va fi mult mai usor sa te orientezi asupra unui anumit model.

2. Masoara exact spatiul de care dispui. Ai in vedere sa lasi suficient loc si in jurul mesei. Nimanui nu ii place sa joace biliard cu fundul lipit de perete.

Odata ce ai pus la punct aceste detalii, poti incepe sa te documentezi:

1. Cerceteaza pe internet. Cu siguranta vei gasi articole sau forumuri specializate de unde poti afla informatii pretioase cu privire la subiectul care te intereseaza.

2. Mergi la un magazin specializat. Daca nu ai gasit informatiile dorite pe internet, aici cu siguranta cineva iti va oferi informatii de calitate.

Odata ce ai strans si toate informatiile care te interesau, poti merge la cumparaturi.

1. Alege cateva modele pe care sa le analizezi mai indeaproape.

2. Nu uita sa faci din nou masuratori, pentru a fi sigur ca masa aleasa incape in spatiul pe care il ai la dispozitie.

3. Mai documenteaza-te odata inainte de a cumpara. Cauta recenzii pe internet cu privire la modelul ales, pentru a fi sigur ca iei cea mai buna decizie. Nu strica sa ceri si parerea prietenilor sau a cunostintelor care au achizitionat in trecut o masa biliard. Vezi ce sfaturi au pentru tine.

4. Nu uita sa ceri detalii cu privire la modalitatea de transport si montaj. Unele magazine solicita plata separata pentru cele doua servicii, altele il includ in pretul final al mesei. Informeaza-te cu privire la acest aspect, pentru a nu avea surprize mai tarziu.

5. Daca toate detaliile corespund dorintelor si asteptarilor tale, atunci esti liber sa-ti cumperi masa de biliard mult visata. De aici si pana la serile relaxante petrecute in jurul ei nu mai e decat un pas!