Cum trebuie ingrijite extensiile de par

In urma cu cativa ani, singura modalitate rapida – si accesibila oricui – de lungire, indesire, infrumusetare sau schimbare a formei parului, era reprezentata de folosirea unor peruci. In ziua de azi, orice doamna sau domnisoara poate obtine podoaba capilara mult visata apeland la o metoda mult mai discreta si eleganta: montarea unor extensii de par. Acestea sunt niste fire de par fals – natural (provenit de la persoane donatoare) sau artificial – care se prind de parul natural al clientei, prin diverse tehnici.

In ceea ce priveste ingrijirea acestor extensii, cel mai important lucru care trebuie cunoscut se refera la modalitatea de fixare si de scoatere a acestora din par. Astfel, singurele extensii ce pot fi montate si demontate de catre clienta insasi – chiar si acasa la ea – sunt extensiile temporare – denumite “extensii clip-on“, deoarece se prind de par cu ajutorul unor clipsuri. Persoanele care opteaza pentru suvite de acest tip trebuie sa stie ca, inainte de a merge la culcare si de a se spala pe cap, este bine sa-si scoata extensiile din par, pentru a evita ruperea sau desprinderea lor accidentala. De asemenea, o atentie deosebita trebuie acordata si in timpul pieptanatului: zona de prindere a suvitelor de parul natural trebuie evitata. Daca doriti sa va vopsiti parul, trebuie totusi sa mergeti la un salon de coafura.

Cele mai pretentioase extensii sunt cele asa-zis permanente, numite extensii cheratina. Din cauza faptului ca ele se fixeaza in par cu ajutorul unor legaturi dintr-o substanta proteica solida, ce se gaseste in epiderma, par, unghii, pene, coarne, copite (este vorba despre cheratina), aceste extensii trebuie montate neaparat la un salon specializat sau de catre o persoana cu experienta; montarea lor se face la cald, cu ajutorul unui aparat special. Ceea ce e grozav referitor la aceste suvite este faptul ca ele pot fi refolosite dupa ce nu mai rezista in par, daca sunt inlocuite legaturile de cheratina. Purtatoarele unor asemenea extensii trebuie sa fie foarte atente atunci cand isi aranjeaza parul: singurul aparat permis este foehnul, intrucat drotul si placa de indreptat parul sunt complet interzise, deoarece aceste instrumente pot topi cheratina care prinde suvitele, iar aceasta substanta, odata imprastiata prin par, nu mai poate fi scoasa decat prin tundere la nivelul pielii.

Aceste restrictii referitoare la coafat sunt valabile si in cazul persoanelor care poarta extensii microring, pentru ca mecanismele de prindere in acest caz sunt reprezentate de ineluse de silicon. Pentru a evita alunecarea acestor ineluse, spalatul parului trebuie sa se faca neinsistandu-se in zona in care sunt fixate extensiile. In plus, pieptanatul se recomanda sa fie realizat pornind de la baza parului si inaintand – pe portiuni mici – spre radacina. Aceasta regula pentru pieptanat este valabila si pentru extensiile permanente.